Ζάκυνθος

Ο τέως Υπουργός της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος στη Ζάκυνθο

Σαν τις κρισιμότερες εκλογές των τελευταίων 100 ετών, χαρακτήρισε τις επικείμενες ο τ. Υπουργός Απασχόλησης και τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Παναγιωτόπουλος, που στην Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τη Ζάκυνθο, ζήτησε στήριξη του ψηφοδελτίου του κόμματος ακόμη και από αυτούς που έχουν ιδεολογικές διαφωνίες και εντάσεις για κάποιες από τις θέσεις της παράταξης ή ευρύτερα των προσώπων που ανήκουν σε αυτή.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, υπογράμμισε πως η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή που θα διεκδικήσει την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου, χωρίς η χώρα μας να κινδυνεύσει να μείνει εκτός ευρωζώνης και για το λόγο αυτό ζήτησε στήριξη του κόμματος, ώστε να είναι το πρώτο και με διαφορά την επομένη των εκλογών.

Περιγράφοντας με αρκετά δραματικό τόνο τις εξελίξεις που θα φέρει η καταγγελία του Μνημονίου και η έξοδος της χώρας από το ευρώ, ο κ. Παναγιωτόπουλος άσκησε έντονη κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ , σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως σε αυτό τον πολιτικό χώρο, κατέφυγαν νοοτροπίες και συντεχνίες του παρελθόντος που αποτελούν ένα σαθρό πολιτικό οικοδόμημα.

Αν και σημείωσε πως ο ίδιος δεν θέλει να παίξει με τον φόνο, ούτε θέλε να θέσει διλήμματα στους πολίτες, υποστήριξε πως  αν σε αυτές τις εκλογές δε γίνει η σωστή επιλογή, η χώρα κινδυνεύει να γίνε τριτοκοσμική και να μπει στη δραχμή.

«Η χώρα δεν επιλέγει Μνημόνιο ή όχι Μνημόνιο. Επιλέγει αν θα μείνει η όχι στο Ευρώ. Αν θα πάμε σε μια Ε.Ε που την διακρίνει η ανάπτυξη ή όχι. Την μάχη όμως πρέπει να την δώσουμε μέσα στην Ε.Ε και μέσα στον σκληρό πυρήνα των 17. Αν αναδειχθεί Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό λέω ευθέως πως δε θα γίνει» τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος και συμπλήρωσε πως δεν αμφισβητεί τον πατριωτισμό ή  τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ή του κ. Τσίπρα, αλλά την συνταγή που ακολουθεί.

«Ο κίνδυνος είναι άμεσος, αν αναδειχθεί πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ να μας οδηγήσει στο περιθώριο των εξελίξεων και της Ευρώπης. Μιλά για καταγγελία του Μνημονίου που είναι μια σύμβαση και αν το ένα μέρος την καταγγείλει, το άλλο μέρος δικαιούται να υποχωρήσει. Έτσι θα μας κόψουν τα λεφτά. Δεν θα μας πει κανείς βγείτε από το Ευρώ, αλλά δε θα υπάρχει η επόμενη δόση. Έτσι θα ζητήσουμε εμείς οι ίδιοι να κόψουμε εθνικό νόμισμα, υπερπληθωριστικό για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις» τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, περιγράφοντας δραματικές εικόνες με τους πολίτες να καταρρέουν, την παροχή φαρμάκων, τροφίμων και καυσίμων με Δελτία και κινδύνους για την εθνική κυριαρχία της χώρας.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε πως αν η χώρα μπει στο περιθώριο δε θα μπορέσει να αξιοποιήσει τις αλλαγές που συμβαίνουν σε όλη την Ευρώπη και τόνισε πως θέση του κόμματος που εκπροσωπεί, είναι η επαναδιαπραγμάτευση των δυσμενών όρων του Μνημονίου, που οδήγησαν τους Έλληνες σε ασφυξία.

«Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει γεγονότα όπως αυτό που συνέβη τις τελευταίες ημέρες με το θέμα των φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς. Διαλύεται η Ελλάδα και η κοινωνία. Καταστρέφεται ο ανθρωπισμός μας!» ανέφερε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας πως δεν πρέπει να υπάρχουν προσδοκίες που δεν μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη.

Συνεχίζοντας την κριτική του για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως ο κ. Τσίπρας αν και είναι ένας νέος πολιτικός ηγέτης που  δεν εκπροσωπεί το καινούργιο.

«Χρησιμοποιεί το προσωπείο του καινούργιου, αλλά πίσω από αυτή τη μάσκα υπάρχουν νοοτροπίες, πολιτικές  και στελέχη που έχουν ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το γεγονός ότι η Ελλάδα έφτασε εδώ που έφτασε. Ό,τι παλιότερο, αντιδραστικότερο, συντηρητικότερο και πιο σκουριασμένο είχε το ΠΑΣΟΚ σε νοοτροπίες παλαιοσυνδικαλιστών και παλαιών συντεχνιών, όλο αυτό το σαθρό πολιτικό οικοδόμημα έχει μετακινηθεί στο ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά, ο κ. Παναγιωτόπουλος, υποστηρίζοντας πως αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για την παραγωγικότητα της οικονομίας, κάνει λόγο για νέους διορισμούς και διόγκωση του Κράτους.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ νοσταλγεί τον κρατισμό του ’80 αλλά τότε ο Παπανδρέου δανειζόταν λεφτά και τα σκόρπαγε» σημείωσε και δήλωσε πως η συνταγή του ΣΥΡΙΖΑ θα μας οδηγήσει στο περιθώριο και τη δραχμή.

«Καλώ και την τοπική κοινωνία της Ζακύνθου, ανεξάρτητα με την ιδεολογική της προέλευση και το τι ψηφίζει ο καθένας, ανεξάρτητα με το αν έχει επιμέρους ενστάσεις για ορισμένα πρόσωπα ή πράγματα στην ευρύτερη Νέα Δημοκρατία, να στηρίξει το ψηφοδέλτιο μας. Δεν είναι ψήφος στη Νέα Δημοκρατία, αλλά ψήφος στο μέλλον της Ελλάδος και στην παραμονή της στην Ευρώπη» κατέληξε.

Να σημειωθεί πως ο κ. Παναγιωτόπουλος, βρέθηκε στη Ζάκυνθο από την περασμένη Παρασκευή και είχε συσκέψεις με τους υποψηφίους Βουλευτές, τα στελέχη του κόμματος, τον Αντιπεριφερειάρχη  αλλά και τους παραγωγικούς φορείς του νησιού, ενώ την Κυριακή μίλησε σε κομματική εκδήλωση στο Διοικητήριο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *