Κοινωνία

Ο Τάσος Μαρίνος για την υπόθεση του “Ναυαγίου”

Ευθύνες στους κ.κ. Κολοκοτσά και Νιοτόπουλο αποδίδει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Τάσος Μαρίνος για την απουσία μέτρων στην περιοχή του “ναυαγίου” αλλά και για μια σειρά από άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει εδώ και καιρό η Ζάκυνθος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Μαρίνος αναφέρει τα εξής:

Μετά και το τελευταίο δυσάρεστο συμβάν που έλαβε χώρα στην παραλία του “Ναυαγίου” με την κατολίσθηση των βράχων και τον τραυματισμό επτά ανθρώπων, ήρθε η ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους και να αποδοθούν ευθύνες σε Δήμο και Αντιπεριφέρεια που όλα αυτά τα χρόνια δεν έπραξαν το καθήκον τους και άφησαν την κατάσταση ανεξέλεγκτη και δίχως μέτρα προστασίας. 

Οι κ.κ. Παύλος Κολοκοτσάς και Λευτέρης Νιοτόπουλος, αντίστοιχα, δεν αρκεί να πηγαίνουν στον τόπο του συμβάντος και να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, γιατί πλέον δεν μπορούν να πείσουν ούτε τα μικρά παιδιά. Αν και είχαν ειδοποιηθεί από τον καθηγητή γεωλογίας, κ. Ευθύμιο Λέκκα, για τον κίνδυνο της κατολίσθησης, εντούτοις αδιαφόρησαν και παρ´ ολίγον να ζήσουμε μια τραγωδία. Αν η κατολίσθηση συνέβαινε λίγη ώρα αργότερα, τότε το μακελειό θα ήταν αναπόφευκτο, διότι στην παραλία θα ήταν χιλιάδες κόσμου. 

Λυπάμαι πολύ για την κατάντια που έχουν οδηγήσει τη Ζάκυνθο. Απωλέσαμε 18 “Γαλάζιες Σημαίες” λόγω των λυμάτων στη θάλασσα, το νησί είναι γεμάτο σκουπίδια και φυσικά δεν έχει τιμωρηθεί ούτε ένας, έτσι για παραδειγματισμό. Οι Υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας που είναι καθ´ ύλην αρμόδιες να ελέγξουν δεν το κάνουν όπως θα έπρεπε. Ίσως βέβαια να μην φταίνε οι υπάλληλοι. Ίσως αυτές να είναι οι πολιτικές εντολές που δέχονται.

Αποτέλεσμα είναι η κατάσταση να χειροτερεύει μέρα με τη μέρα, το νησί να δυσφημείται στο εξωτερικό, και οι κύριοι αυτοί σουλατσάρουν σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Λες και δεν έχουν καμία ευθύνη. Και δεν τους ζητάω να πούνε συγγνώμη γιατί ξέρω πως η λέξη αυτή δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό τους. Εξάλλου, για να πεις συγγνώμη πρέπει να διαθέτεις και… κάκαλα.

Όμως, ποια θα είναι η επόμενη ημέρα; Ποια θα είναι η τύχη του Ναυαγίου μόλις τα φώτα της δημοσιότητας στραφούν σε άλλο ζήτημα; Πάλι θα βάλετε τα προβλήματα κάτω από το χαλί; Πάλι θα αφήσετε την κατάσταση ανεξέλεγκτη; Πάλι οι Ζακυνθινοί θα πληρώσουν τις παλινωδίες και την ανικανότητά σας; 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *