Ζάκυνθος

Ο Σ. Σπύρου για τον τουρισμό: Επιδίωξή μας είναι να αποκτήσουν τα Ιόνια ένα ξεχωριστό όνομα

Ενημέρωση για τα κονδύλια της τουριστικής προβολής που διαθέτει η Περιφέρεια για όλα τα νησιά έκανε ο Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου μιλώντας στον –Ε- και παράλληλα έκανε γνωστό ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για να αποκτήσουν τα Ιόνια ένα ξεχωριστό όνομα σε διεθνές επίπεδο ως τόπος διακοπών.

Την ίδια στιγμή στη Ζάκυνθο γίνεται προετοιμασία για την επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού που θα γίνει τα τέλη του Σεπτεμβρίου και μέχρι τότε θα πρέπει να έχει γίνει σχεδιασμός για την συμμετοχή στις τουριστικές εκθέσεις της επόμενης σεζόν.

 Σχολιάζοντας τη χρονιά που φεύγει ο κ. Σπύρου είπε ότι σε γενικές γραμμές πήγε καλούτσικα ο εξωτερικός και κακά ο εσωτερικός τουρισμός. «Κρατάμε σε ένα καλό επίπεδο τον τουρισμό στη χώρα μας καθώς επίσης και τις τιμές τις κρατάμε με τα δόντια. Θα συνεχίσουμε αν προσφέρουμε ένα καλό επίπεδο υπηρεσιών στους επισκέπτες μας. Η χώρα μας έχει ομορφιές και αυτό είναι η περιουσία και η κληρονομιά μας που θα δώσουμε στην επόμενη γενιά. Δεν πρέπει να καίμε τα δάση και να ρυπαίνουμε τις θάλασσες. Πρέπει να προσέχουμε και να έχουμε σωστή συμπεριφορά.  Αυτά βοηθούν ώστε το τουριστικό μας προϊόν να έχει ένα ξεχωριστό όνομα σαν κατεύθυνση. Αυτή είναι και η δική μας επιδίωξη. Το προβάλλουμε σαν Ιόνιο προορισμό» εξήγησε ο κ. Σπύρου.

Για τα οικονομικά στοιχεία ο Περιφερειάρχης είπε ότι υπάρχουν χρήματα, αλλά δεν είναι πολλά, που διατίθενται για συμμετοχή σε εκθέσεις και προβολή για όλα τα νησιά.

«Διαθέτουμε ένα ποσό 700 χιλιάδες ευρώ για τις εκθέσεις τουρισμού, το έντυπο υλικό και τις εκδηλώσεις. Δεν έχουμε πολλά χρήματα αλλά βλέπετε τι γίνεται με τα δημοσιονομικά» ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

Για το πρόγραμμα των 220 χιλιάδων ευρώ που εγκρίθηκε για το Δήμο Ζακυνθίων ο κ. Σπύρου είπε ότι θα δημιουργηθεί ένα σάιτ που θα προβάλλει την περιοχή και το ίδιο θα γίνει και στα άλλα νησιά με διάφορες έξυπνες δράσεις.

«Τα Ιόνια θα αποκτήσουν το Brandname και πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτά που έχουμε όχι μόνο ξεχωριστά το κάθε νησί αλλά από κοινού. Το συνολικό ποσό για την Περιφέρεια είναι 2.800.000 ευρώ για την τουριστική προβολή και ο κάθε δικαιούχος φορέας θα προβάλλει ότι έχει εγκριθεί στη μελέτη που υπέβαλε» κατέληξε ο κ. Σπύρου.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *