Με συνέντευξη τύπου που δόθηκε στα γραφεία του κόμματος ο ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε για τις θέσεις του και για τα αποτελέσματα της πρότασης που έκανε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας για συνεργασία στις μονοεδρικές. Εκεί μίλησαν ο Αντώνης Κασσιμάτης, ο Σταύρος Κοντονής και ο Διονύσης Κωνσταντόπουλος.
Ο κ. Αντώνης Κασσιμάτης είπε ότι η πρόταση έγινε επίσημα από το ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία των αριστερών κομμάτων στις 8 μονοεδρικές αλλά απερρίφθη από τα άλλα κόμματα.
«Έγινε πρόταση από το ΣΥΡΙΖΑ για αμοιβαία αλληλοϋποστήριξη των ψηφοδελτίων με το ΚΚΕ, τη ΔΗΜΑΡ και τους οικολόγους πράσινους. Δυστυχώς απορρίφθηκε και φαίνεται ποιος μιλά για ενότητα» είπε ο κ. Κασσιμάτης.
Πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ενός άλλου συνασπισμού εξουσίας και κυβερνητικής λύσης ανεφερε ο κ. Κασσιμάτης καθώς φαίνεται ότι τα δύο μεγάλα κόμματα δεν μπορούν να συγκροτήσουν όχι λύση αυτοδύναμης κυβέρνησης αλλά ούτε κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη Βουλή. Οι εκλογές είναι μπροστά μας κι εμείς εδώ στη Ζάκυνθο είμαστε έτοιμοι καθώς έχουμε συγκροτήσει το ψηφοδέλτιό μας.
«Το άλλο θέμα είναι η κρυφή ατζέντα των κομμάτων του μνημονίου η οποία πρέπει να ανοιχτεί για να καταλάβει ο λαός τι ετοιμάζουν για μετά τις εκλογές. Επίσης υπάρχουν και τα τοπικά ζητήματα που εμείς αναδείξαμε και ένα από αυτά είναι οι οριζόντιες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη. Επί αυτού του ζητήματος ακόμα και η ΔΗΜΑΡ “άδειασε” τη δημοτική αρχή. Στο Δήμο φοβούνται τα θέματα νομιμότητα καθώς πολίτες πήγαν και ζήτησαν αντίγραφα των βεβαιωτικών καταλόγων τα οποία όμως δεν πήραν. Οι πολίτες τώρα τα ζητούν μέσω του Εισαγγελέα» είπε ο κ. Κασσιμάτης.
Από την πλευρά του ο κ. Κοντονής εξέφρασε τη λύπη του για τη στάση των αριστερών δυνάμεων στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και είπε: «Μας προκαλεί κατάπληξη γιατί παραδίδουν τις έδρες στο δικομματισμό! Οι μονοεδρικές γίνονται πεδίο εικονικής διαμάχης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και αυτές θα μπορούσαν να κρίνουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Το ΚΚΕ κάποτε συνέπραξε στην κυβέρνηση Τζανετάκη με τη ΝΔ για την κάθαρση και τώρα λέει όχι για τα θέματα του μνημονίου και της υπεράσπισης των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από αυτές τις πολιτικές; Η στάση του κ. Κουβέλη μας κάνει επίσης κατάπληξη γιατί έρχεται άρον-άρον να αρνηθεί αυτή την πρόταση, ίσως γιατί μετά τις εκλογές έχει αποφασίσει να στηρίξει τις πολιτικές του μνημονίου » κατέληξε ο κ. Κοντονής.