Ζάκυνθος

Ο Π. Πολάκης για το Νοσοκομείο Ζακύνθου: ”Διορίζουμε γιατρούς αλλά αποχωρούν άλλοι”!

Δύο επερωτήσεις για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Ζακύνθου έχουν καταθέσει οι Βουλευτές του ΚΚΕ από τα τέλη Ιανουαρίου και σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Βουλής, ακόμη δεν έχουν κοινοποιηθεί οι απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Η πρώτη ερώτηση κατατέθηκε στις 23 Ιανουαρίου και αφορούσε την λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και η δεύτερη στις 28 Ιανουαρίου και αφορούσε την λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής.

Τι απάντησε για το Νοσοκομείο στην αναφορά του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γ. Κουτσούκου

Ωστόσο κάνοντας μια έρευνα στα αρχεία που αφορούν τον κοινοβουλευτικό έλεγχο , εντοπίσαμε την απάντηση που έδωσε το Υπουργείο Υγείας, στην αναφορά που κατέθεσε για τα προβλήματα του Νοσοκομείου ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος.

Η αναφορά έγινε στις αρχές του περασμένου Νοέμβρη και η απάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Π. Πολάκη δόθηκε στις 11 Ιανουαρίου. Σημειώνεται πως τότε δεν είχε δημοσιευτεί το ΦΕΚ διορισμού της Παιδιάτρου στο Νοσοκομείο, το οποίο δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες, χωρίς όμως να λύνει ουσιαστικά το πρόβλημα της στελέχωσης του Νοσοκομείου.

«Κατά την τελευταία διετία, έχουν διορισθεί στο Γ.Ν. Ζακύνθου, δέκα (10) Επιμελητές Β΄ ειδικοτήτων, Καρδιολογικής, Αναισθησιολογίας, Βιοπαθολογίας, Πνευμονολογίας, Εντατικολογίας-Παθολογίας, Ακτινοδιαγνωστικής (2), Ψυχιατρικής (2) και Παιδιατρικής. Ο τελευταίος δεν αποδέχθηκε τον διορισμό του και ως εκ τούτου η Διοίκηση του Νοσοκομείου προέβη στη σύναψη σύμβασης παροχής υπηρεσιών με ιδιώτη παιδίατρο για την κάλυψη των αναγκών της Παιδιατρικής κλινικής.

Πρόσφατα προσλήφθηκαν επιπλέον στο νοσοκομείο, δύο επικουρικοί ιατροί ειδικότητας Πνευμονολογίας και Γυναικολογίας, με αποτέλεσμα ο αριθμός των υπηρετούντων ειδικευμένων ιατρών στο νοσοκομείο, να ανέρχεται στους 48/ 110 ανεπτυγμένων κλινών, σε σύνολο 160 οργανικών.

Εκκρεμούν, οι συνεδριάσεις των αρμοδίων συμβουλίων κρίσης της 6ης ΥΠΕ, για την πρόσληψη τριών (3) μονίμων επιμελητών Β΄ ειδικοτήτων, Αναισθησιολογίας, Παιδιατρικής και Γυναικολογίας, ενώ έχει ήδη προκηρυχθεί θέση ιατρού Ε.ΣΥ., ειδικότητας Παθολογίας.

Κατά το διάστημα της καλοκαιρινής περιόδου, ενισχύθηκε η λειτουργία του αναισθησιολογικού τμήματος με αποσπάσεις ιατρών από άλλα νοσοκομεία, γεγονός που επέτρεψε στους υπηρετούντες ιατρούς τη λήψη πάσης φύσεως αδειών.

Όσον αφορά στη λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής του Γ.Ν. Ζακύνθου, τον Απρίλιο του 2018, σε σύνολο τεσσάρων (4) οργανικών θέσεων υπηρετούσαν ο Διευθυντής και δύο (2) επιμελητές και η τέταρτη θέση είχε ήδη εγκριθεί για προκήρυξη. Παραιτήθηκε ο ένας επιμελητής τον Απρίλη του 2018 και το Νοσοκομείο προέβη σε σύναψη παροχής υπηρεσιών με ιδιώτη για την κάλυψη της κενής θέσης και μέχρι την ολοκλήρωση της κρίσης της προκηρυχθείσας θέσης. Τον Σεπτέμβρη του 2018 υπέβαλε παραίτηση η μία επιμελήτρια και σε δεκαπέντε ημέρες υποβάλλει αίτημα παραίτησης και ο Διευθυντής της Παιδιατρικής, με παράλληλη λήψη αναρρωτικής άδειας από αυτούς.

Η 6η ΥΠΕ προκειμένου να καλύψει τις αιφνίδιες παραιτήσεις των δύο παιδιάτρων καθώς και την ταυτόχρονη λήψη αναρρωτικής από αυτούς, αποφασίζει τη μετακίνηση ιατρού του ΠΕΔΥ για κάλυψη των έκτακτων και επειγόντων περιστατικών καθώς και μετακίνηση ιατρού παιδιάτρου από νοσοκομείο της 6ης ΥΠΕ. Παράλληλα υφίσταται πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών, η οποία έχει καταστεί δύο φορές άγονη ενώ αναμένεται η ολοκλήρωση της κρίσης της προκηρυχθείσας θέσης» αναφέρει η απάντηση του Υπουργού.

Τέλος, ενδιαφέρον έχουν και οι πληροφορίες που παρέχονται για την χρηματοδότηση του Νοσοκομείου από το 2016 μέχρι και σήμερα. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Υπουργό, στον εγκεκριμένο προϋπολογισμό του για το τρέχον έτος έχουν προβλεφθεί πιστώσεις εξόδων συνολικού ύψους 4.346.964,60 €.

Το 2018 ο προϋπολογισμός ήταν 4.276.756,20 €, το 2017 ήταν 3.917.249,29 € και το 2016 ήταν 4.036.774,20 €.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *