Ζάκυνθος

Ο Π. Καψαμπέλης κατά της Μ. Κλαυδιανού: Η Βουλευτής του …σωλήνα, θα έπρεπε τουλάχιστον να σιωπά

Απάντηση στη Βουλευτή Ζακύνθου Μαρία Κλαυδιανού έδωσε μιλώντας στον -Ε- ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Παύλος Καψαμπέλης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο πολυσυζητημένο θέμα των ημερών που αφορά τα επιδόματα τυφλότητας.

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος του νησιού φαίνεται πως έχει δεχτεί μερίδα της κριτικής για το γεγονός ότι δεν πήρε θέση στο σκάνδαλο που έχει προκύψει και εμπλέκει ένα από τα μέλη του.

Σε ότι αφορά την κ. Κλαυδιανού, η Βουλευτής εμπλέκει εμμέσως πλην σαφώς τόσο τον κ. Γάσπαρο και τον κ. Καψαμπελη στο σκάνδαλο που έχει προκύψει με τα επιδόματα, θέτοντας δημόσια ερώτημα προς την ΝΟΔΕ για το αν αυτά τα δύο πρόσωπα διεκδικούν οποιαδήποτε υποψηφιότητα στις εκλογές.

«Εάν Ναι να τους ΧΑΙΡΕΣΤΕ» δηλώνει χαρακτηριστικά στην επιστολή της η κ. Κλαυδιανού, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου, ο οποίος ανέφερε στον –Ε-:

«Για να ξεκινήσουμε, ας χαιρόμαστε την κ. Μαρία, Βουλευτίνα του Μνημονίου, που είναι τα πολιτικά αποφάγια του κ. Βαρβαρίγου, που αρνήθηκε να ψηφίσει το Μνημόνιο. Η κ. Κλαυδιανού, βρέθηκε πρόθυμη για να το ψηφίσει και καλό θα ήταν να μην μιλάει!»

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, ανέφερε πως κάθε φορά που έρχονται Βουλευτικές Εκλογές και υπό το φόβο ότι θα είναι υποψήφιος, προσπαθούν να τον εμπλέξουν σε διάφορα γεγονότα.

«Η κ. Κλαυδιανού, καλό θα ήταν να διαβάσει την επιστολή του κ. Στραβοπόδη για την έλλειψη καρδιολόγου στο Νοσοκομείου. Αφού έγινε Βουλευτής του …σωλήνα, θα έπρεπε τουλάχιστον να σιωπά!» σχολίασε.

Σε ότι αφορά την συζήτηση για τα επιδόματα τυφλότητας, ο κ. Καψαμπέλης, τόνισε πως απώτερος στόχος είναι να αποπροσανατολιστεί ο κόσμος, από τα μνημόνια και τα χαράτσια.

«Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως αυτό το θέμα παίζει καθημερινά στην επικαιρότητα. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει ή κακώς προβάλλεται!Για να δείτε την σοβαρότητα του Υπουργείου, λάβετε υπόψη πως το πόρισμα των ελεγκτών Δημόσιας Υγείας, δεν το έχουν στείλει ούτε στο Διοικητή του Νοσοκομείου, αλλά ούτε στον Ιατρικό Σύλλογο. Μπορεί να λέγονται διάφορα, αλλά για να αναλάβουμε πρωτοβουλίες θα πρέπει να έχουμε στα χέρια μας το πόρισμα» ανέφερε ο κ. Καψαμπέλης, υποστηρίζοντας πως το ίδιο το Υπουργείο καλλιεργεί ένα νοσηρό κλίμα μέχρι να πάμε στις εκλογές!

«Αυτό το νοσηρό κλίμα θα συνεχίσει, μέχρι να πάμε στις εκλογές και το πόρισμα, να το θυμηθείτε, δεν πρόκειται να κοινοποιηθεί. Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για αν αποπέμψει τον γιατρό το έχει το Νοσοκομείο και όχι ο Ιατρικός Σύλλογος, του οποίου είναι απλό μέλος! Αντί να αναρωτιούνται τι κάνει το Νοσοκομείο, αναρωτιούνται τι κάνει ο Ιατρικός Σύλλογος!» ανέφερε.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του –Ε- ο κ. Καψαμπέλης αναφέρθηκε και στον έλεγχο που είχε γίνει το 2006 από Επιθεωρητές του Υπουργείου Υγείας στο Διευθυντή της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, με αφορμή μια καταγγελία που είχε γίνει από πρώην εργαζόμενη στο ίδρυμα.

«Το θέμα παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα και μάλιστα η καταγγελία απευθυνόταν και σε εμένα. Σε ότι αφορά τις αναφορές στο πρόσωπό μου, μπήκαν στην άκρη, αφού ήταν αστήριχτες για να μην πω τρελές. Ο Εισαγγελέας διέταξε να γίνει έλεγχος από επιθεωρητές του Υπουργείου, οι οποίοι έλεγξαν τυχόν διοικητικές παραβάσεις, αφού δεν ήταν γιατροί. Διαπιστώθηκε λοιπόν πως ο γιατρός δεν ενημέρωνε το βιβλίο ασθενών και έτσι πριν την απόφαση του Δικαστηρίου, η Διοίκηση του Νοσοκομείου που τότε ήταν υπό την επίβλεψή μου, επέβαλε πρόστιμο 20 ημερών στέρησης των αποδοχών του! Στο Δικαστήριο πήγαμε ως μάρτυρες της υπόθεσης, διατυπώσαμε τις απόψεις μας ενώ για την εγκυρότητα των πιστοποιητικών δόθηκε εντολή για σύσταση επιτροπών, οι οποίες όμως δεν συνεδρίασαν ποτέ» σχολίασε ο κ. Καψαμπέλης, κάνοντας λόγο για ολιγωρία του Υπουργείου που δεν συγκρότησε τις επιτροπές επανελέγχου!

«Εάν υποθετικά ο γιατρός γνωμάτευε αντιδεοντολογικά, θα τιμωρηθεί παραδειγματικά. Το έχουμε πράξει και κατά το παρελθόν και αν χρειαστεί θα το ξανακάνουμε. Δεν καταλαβαίνω γιατί εμπλέκουν τον Ιατρικό Σύλλογο» κατέληξε.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *