Ελλάδα

Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ – Επενδυτική έκρηξη στο χώρο του Τουρισμού

Επενδυτική «επίθεση» ετοιμάζει το επόμενο διάστημα στην Ελλάδα το κράτος του Κατάρ, όπως είπε ο Καταριανός πρέσβης Αμπντουλαζίζ Αλί Αλ Ναάμ σε δείπνο που είχε με Έλληνες δημοσιογράφους σε εστιατόριο των Βορείων Προαστίων.

Ο Άραβας διπλωμάτης ανέφερε ότι τα προβλήματα με τις επενδύσεις ανήκουν στο παρελθόν και ότι ανοίγει νέα σελίδα στις σχέσεις με το Κατάρ μετά την αλλαγή κυβέρνησης που θεωρείται πιο «φιλική» προς τις επενδύσεις.

Σύμφωνα με τον Καταριανό πρέσβη, το project της Ζακύνθου όπως και αυτό της νήσου Οξειάς που βαλτώνουν τα τελευταία χρόνια λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και δικαστικών περιπετειών θα ξεπαγώσουν άμεσα, ενώ ήδη ο Κρατικό Καταριανός επενδυτικός όμιλος αναζητά νέες ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Επενδυτικοί στόχοι στην Ελλάδα: Τουρισμός, ενέργεια και τράπεζες

Ήδη ο Αμπντουλαζίζ Αλι Αλ Ναάμ έχει ξεκινήσει κύκλο επαφών με στελέχη της νέας κυβέρνησης και έχει συναντηθεί με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη καθώς και με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, ενώ εκκρεμούν συναντήσεις με τους Υπουργούς Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Στο στόχαστρο του πάμπλουτου εμιράτου για νέα επενδυτικά πλάνα βρίσκονται σύμφωνα με τον πρέσβη οι τομείς του τουρισμού, της ενέργειας και των τραπεζών.

Παράλληλα προωθούνται νέοι προορισμοί στην Ελλάδα για την Qatar Airways από την επόμενη τουριστική περίοδο, μια εκ των οποίων προβλέπεται να είναι και η Ζάκυνθος. Επίσης ο Καταριανός αξιωματούχος έχει επαφές με κυβερνητικά στελέχη τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα ώστε να γίνει πράξη, έστω και με καθυστέρηση, η πρόθεση που έχει εκφράσει το Κατάρ αμέσως μετά τη φωτιά στο Μάτι να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *