Ελλάδα

Ο Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου για τον τουρισμό

[pullquote align=”left”]Γίνεται προσπάθεια αντιστροφής του αρνητικού κλίματος![/pullquote]

Σειρά επαφών με δημοσιογράφους από ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης και εκπροσώπους από πρεσβείες χωρών από τις οποίες υποδεχόμαστε τουρίστες στα Ιόνια νησιά, είχε ο Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου τις προηγούμενες εβδομάδες. Ο λόγος αυτών των συναντήσεων ήταν οι συζητήσεις και η ενημέρωση για να αλλάξει η κακή εικόνα που υπάρχει για την Ελλάδα και τα νησιά μας και που αποτρέπει τους τουρίστες από το να έλθουν εδώ για διακοπές.

Σε δηλώσεις του στον –Ε- ο κ. Σπύρου επεσήμανε: «Ο πρέσβης της Αγγλίας και της Γερμανίας επέδειξαν ενδιαφέρον όπως και δημοσιογράφοι που επισκέφτηκαν τα νησιά μας. Θέλουν να ενθαρρύνουν τους επισκέπτες να έλθουν εδώ για διακοπές καθώς εικόνες από μέσα επικοινωνίας, κυρίως τηλεοπτικά, δείχνουν εικόνες αρνητικές για τη χώρα μας. Αυτό έγινε σε σημείο που κάποιοι που είχαν πληρώσει προκαταβολές ακύρωσαν τις διακοπές τους. Εμείς προσπαθούμε από εδώ γιατί οι τουρίστες φεύγουν κατενθουσιασμένοι, να αλλάξουμε τα πράγματα. Καταγράφουμε τις δηλώσεις των τουριστών που περνούν καλά στη χώρα μας για να τις στείλουμε έξω και να τις δουν στη Γερμανία, την Αγγλία, την Ιταλία».

Ο Περιφερειάρχης εκτίμησε ότι όλα τα πολιτικά γεγονότα επηρέασαν τον τουρισμό ο οποίος θα έχει τις απώλειες του καθώς ήδη είναι γνωστό ότι υπάρχουν ακυρώσεις, αλλά συμπλήρωσε ότι τα πράγματα τώρα διαφοροποιούνται. «Πιστεύω ότι θα αλλάξει το κλίμα και σε αυτό θα συμβάλλει η κυβερνητική σταθερότητα. Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι ώστε ο χρόνος που απομένει να είναι δημιουργικός και να βελτιώσει την οικονομία μας γιατί είναι και οι εργαζόμενοι σε αυτό τον τομέα. Συνέβαλαν και οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους. Αργά θα γίνει η βελτίωση και έχουμε χάσει πολλά από τη σεζόν αλλά  υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης του κλίματος και κατ’ επέκταση της τοπικής οικονομίας» κατέληξε ο κ. Σπύρου.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *