Ζάκυνθος

Ο Νικήτας Θεοδόσης νέος Πρόεδρος της ΚΕΔΗΖ

Νέος Πρόεδρος της ΚΕΔΗΖ ψηφίστηκε χθες το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δημοτικός Σύμβουλος Νικήτας Θεοδόσης στη θέση του παραιτηθέντα Δημήτρη Βαρβαρίγου.

Στις κοινωνικές υπηρεσίες φαίνεται ότι είχαν προκύψει διάφορα προβλήματα  και παρά τις προσπάθειες που έγιναν για συγκερασμό των αντιθέσεων και επίτευξη συμφωνίας στην πλειοψηφία, αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Το θέμα ήλθε στα εκτός ημερήσιας διάταξης και ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι πρέπει να ψηφιστεί νέος Πρόεδρος για να προχωρήσει η λειτουργία της ΚΕΔΗΖ και πρότεινε για Πρόεδρο τον Νικήτα Θεοδόση (που μέχρι χθες ήταν Αντιπρόεδρος) και Αντιπρόεδρο τον Κωνσταντίνο Κόκλα.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο Μίμης Κουρής ζήτησε να υπάρξει γραπτή παραίτηση του κ. Βαρβαρίγου ενώ ο Άκης Ζήβας ζήτησε να μάθει τους λόγους της αντικατάστασης του Προέδρου της ΚΕΔΗΖ
.
Ο πρώην Δήμαρχος Στέλιος Μποζίκης είπε ότι φάνηκαν δυσλειτουργίες στην επιχείρηση και συμπλήρωσε ότι δεν πρέπει η αντικατάσταση του κ. Βαρβαρίγου να γίνει εν τη απουσία του.

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου ζήτησε να μην κρύβονται όλοι «πίσω από το δάχτυλό τους» και πρότεινε σε μία επόμενη συνεδρίαση να συζητήσουν αναλυτικά το πρόβλημα της ΚΕΔΗΖ.

Απαντώντας ο  Δήμαρχος είπε ότι με το θέμα αυτό παίζονται διάφορα παιχνίδια και γνωστοποίησε πως ο κ. Δ. Βαρβαρίγος που δεν παρευρέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν πήγε ούτε στη συνάντηση που είχε την προηγούμενη η μέρα η πλειοψηφία.

«Τιμώ τον κ. Βαρβαρίγο αλλά να μην μου παίζει κρυφτουλάκια. Τα πέντε χρόνια που θα είμαστε εδώ θα αξιοποιηθεί κάπου αλλού» ανέφερε ο Δήμαρχος.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε ο κ. Θεοδόσης επί 23 ψηφισάντων έλαβε 18 ψήφους και βρέθηκαν και 5 λευκά. Ο συνδυασμός του κ. Μποζίκη ανακοίνωσε ότι απέχει από την ψηφοφορία.

Αγγελική Ξενόφου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *