Ζάκυνθος

Ο νέος Μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος: «Τοιοῦτος γὰρ ἡμῖν ἔπρεπεν ἀρχιερεύς, ὅσιος, ἄκακος, ἀμίαντος…»

Όταν βλέπεις έναν Ιερωμένο να προχωρεί πλήρης αρετών, με πρώτην την ταπεινοφροσύνην και μάλιστα να αξιοποιείται από τους έχοντας το χρέος και την ευθύνη, αγάλλεσαι δοξολογών τον Θεόν.

Και η αγαλλίασις αυτή, φθάνει στο ύψος της ευτυχίας και για τον γράφοντα, ο οποίος είχε την τιμήν και την ευλογίαν να γνωρίσει τον νέον Μητροπολίτην Ζακύνθου κ. Διονύσιον, έναν ταπεινόν και σεμνόν Ιερωμένον.

Ταπεινός και ευαίσθητος, πράος και γλυκύς, ελεήμων και φιλάνθρωπος. Από το ποίμνιο – τα πνευματικά του τέκνα – πληροφορούμεθα το θεάρεστον έργο του.

Η Ζάκυνθος πρέπει να πανηγυρίζει, να χαίρεται και να καμαρώνει που οι αξίες αμείβονται. Να χαίρεται όχι τοπικιστικά και εγωιστικά, αλλά γιατί ήλθε η μεγάλη ώρα, όχι μόνον για την Ζάκυνθο, αλλά και για την Ορθοδοξίαν γενικότερα: Η ταπείνωσις και η εθελοθυσία αμείβεται! Η Ιερά Σύνοδος εξέλεξε τον Μητροπολίτην Ζακύνθου, και τώρα ένας αληθινός φίλος τους, ένας ταπεινός του Θεού εργάτης, αναλαμβάνει το πηδάλιον μιάς ιστορικής και μεγάλης σε έκταση έργου, Μητροπόλεως.

Ευχαριστούντες τον Θεόν γι’ αυτήν Του την δωρεάν στην Εκκλησία μας και την τιμήν και την χαράν που μας έδωσε, αλλά και την ιδιαίτερη τιμή προς την Ζάκυνθο, η οποία θα πρέπει να σεμνύνεται γιατί στα σπλάχνα της θα έχει αυτό το μυρωμένο λουλούδι της αγάπης και της ουράνιας ανθρωπιάς, αναφωνούμε:

«Διονυσίου του Σεβασμιωτάτου και Θεοπροβλήτου Μητροπολίτου της Αγιωτάτης Μητροπόλεως Ζακύνθου Πολλά τα Έτη».

                                                                                        Αρχιμανδρίτης Ναθαναήλ Φελεσάκης, Νάπολη-Ιταλία 10-11-2011

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *