Ζάκυνθος

Ο Μυλωνάς για τις εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου

Για συμβολικούς και μόνο λόγους, ξεκαθαρίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Διονύσης Μυλωνάς ότι έλαβε την απόφαση να μην στηθεί στην φετινή παρέλαση της 25ης Μαρτίου, εξέδρα για τους επισήμους.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, προκαλεί μεγάλη εντύπωση, αφού η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση κατά μήκος της Αλεξάνδρου Ρώμα, θα γίνει για πρώτη φορά με τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών, να στέκονται μεν μπροστά από το Διοικητήριο, όχι όμως σε ειδική περίοπτη θέση αλλά στο δρόμο και στο ίδιο επίπεδο με τον υπόλοιπο κόσμο.

Όπως προαναφέρθηκε, η απόφαση για την εξέδρα ελήφθη από τον κ. Μυλωνά, δεδομένου ότι η Περιφέρεια έχει την ευθύνη και την αρμοδιότητα για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων. Μιλώντας στην εφημερίδα μας, διέψευσε πως η εξέδρα δε θα τοποθετηθεί υπό το φόβο των επεισοδίων και διευκρίνισε πως δεν υπάρχει καμία πληροφορία ότι μπορεί να συμβούν παρατράγουδα κατά τη διάρκεια της παρέλασης.

«Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ των τοπικών αρχών και του λαού. Κάποτε οι αρχές οδηγούσαν τον λαό, αλλά τώρα ο λαός είναι αυτός που οδηγεί τις εξελίξεις. Το ράσο δεν κάνει τον παπά και ο σεβασμός δεν είναι κάτι που δημιουργείται επειδή κάποιος βρίσκεται πάνω σε μια εξέδρα» σχολίασε ο κ. Μυλωνάς, επισημαίνοντας πως σε σύσκεψη που έγινε με την συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου αλλά και της Αστυνομίας, έγινε συζήτηση για τη διοργάνωση της παρέλασης.

Παρά το γεγονός ότι ο Αντιπεριφερειάρχης δηλώνει πως δεν υπάρχει ο φόβος επεισοδίων, το κλίμα είναι πολύ διαφορετικό σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα και κυρίως τις μεγάλες πόλεις όπου η Αστυνομία φαίνεται να έχει δεχτεί συγκεκριμένες οδηγίες για να αντιμετωπίσει τυχόν επεισόδια.

Ένα ακόμη στοιχείο που προκαλεί εντύπωση, είναι πως ελάχιστες ημέρες πριν την Εθνική Επέτειο, η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου δεν έχει ακόμη ενημέρωση για το αν θα υπάρξει εκπρόσωπος από την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις, ενώ υπάρχει πολύ μεγάλο ενδεχόμενο να μην έρθει κανείς.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *