Ζάκυνθος

Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος: Να αποφασίσουμε τι πλατεία θέλουμε στην “κακοποιημένη πόλη του Χάση”

Συνεχίζεται η κατάθεση απόψεων για την πλατεία της εκκλησίας του Αγίου Διονυσίου, που δημοσιοποιούνται μετά την συζήτηση του θέματος στο Συμβούλιο της Πόλης (Δημοτική Κοινότητα Ζακυνθίων)  και μετά τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου Θανάση Παπαηλιού ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος ζητά δημόσιο διάλογο και έκθεση απόψεων από τους συμπολίτες μας. Ο Μητροπολίτης εμμέσως πλην σαφώς θέτει θέμα με την εμφάνιση που θα έχει η πλατεία  ερωτώντας αν την θέλουμε γεμάτη ποδήλατα, τραπεζοκαθίσματα κλπ., τα οποία βλέπουμε σε γειτονικές πλατείες.

Για το θέμα του προαυλίου του Αγίου Διονυσίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Πρωτοσυγκελλεύων της Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου, προέβη στην εξής δήλωση – διευκρίνιση:

«Ευρίσκομαι στην Αθήνα και πληροφορήθηκα την θέση – απάντηση του Αντιπροέδρου του Συμβουλίου της πόλης Ζακύνθου, για το πρόβλημα που έχει προβληθεί με ιδιαίτερη ζέση, ως να είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ και πρώτο που απασχολεί την κακοποιημένη πόλη του Χάση. Γεγονός είναι ότι στην απάντηση του κ. Παπαηλιού διακρίνω θετικά σημεία συνάντησης για την διευθέτηση του θέματος της αναγκαίας ελεύθερης και ασφαλούς διακίνησης των διακινουμένων προς και από τον Ιερό Ναό του Πολιούχου μας Αγίου Διονυσίου, διατηρώντας και την ευπρεπή εμφάνιση της πλατείας και βεβαίως και των περικλειόντων αυτήν δρόμων, πεζοδρομίων, στοών, και ό,τι άλλο προσβάλλει την ιερότητα του χώρου, που αναμφισβήτητα αποτελεί την κύρια αναφορά του νησιού μας.

Δεν γνωρίζω ποιοι υπέγραψαν. Θα ήταν ενδιαφέρον να τους μάθω και εγώ, που γεννήθηκα και αναστήθηκα στην γειτονιά και έπαιξα στο πλάτωμα του Αγίου μας και φυσικά στον ειδικά διαμορφωμένο ελεύθερο παντελώς τότε, χώρο στα δέντρα του Άμμου. Θα είναι, αλήθεια, πολύ σημαντικό να μας πούνε οι ίδιοι οι «διερχόμενοι» πώς θα ήθελαν να διέρχονται, γιατί εκεί νομίζω ότι είναι και το πρόβλημα.

Προς αποφυγήν λανθασμένων εντυπώσεων επισημαίνω ότι η πρόσφατα δημοσιευθείσα φωτογραφία του Ναού είναι σκίτσο των μελετητών, πώς θα ήθελαν να είναι ο χώρος που μελετούσαν. Φαίνεται ότι εκείνος που φρόντισε να εξυπηρετήσει τον δημοσιογράφο, μέσα από την αγραμματοσύνη του, ακύρωσε την πρόθυμη συνεργασία του με τον φίλο του δημοσιογράφο, για τον οποίο θα ταίριαζε εργασία σε κάποιο γωνιακό μακελειό – χασάπικο.

Στέκομαι στην αρχή της καλής πρόθεσης των συμπολιτών μας με την επιλεκτική ευαισθησία και περιμένω το ξεδίπλωμα των προθέσεών τους. Δηλαδή, πάμε για μια πλατεία χωρίς ποδήλατα, μοτοποδήλατα, χωρίς παρκαρίσματα στο πλάτωμα και κυρίως και βασικώς χωρίς τραπεζοκαθίσματα με πάσης φύσεως υλικά; ΙΔΟΥ, ΛΟΙΠΟΝ!»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *