Ζάκυνθος

Ο Λιμενάρχης Νίκος Κοκκάλας: Προετοιμασία για την τουριστική περίοδο και συσκέψεις με επαγγελματίες

Σε φάση προετοιμασίας για την τουριστική σεζόν βρίσκεται και το Λιμεναρχείο Ζακύνθου το οποίο έχει οργανώσει συναντήσεις με επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται το καλοκαίρι σε διάφορους τομείς. Με δηλώσεις του στον -Ε- ο Λιμενάρχης Νίκος Κοκκάλας αναφέρθηκε σε αυτό το θέμα αλλά και στα δρομολόγια των ημερών του Πάσχα.

«Εμείς προετοιμαζόμαστε σε πολλούς τομείς για τη φετινή τουριστική περίοδο. Συναντηθήκαμε και με επιχειρηματίες από το Λαγανά που είναι ευαίσθητη περιοχή  λόγω Θαλάσσιου Πάρκου και άλλες περιοχές. Θα γίνουν και συναντήσεις με τους ιδιοκτήτες των τουριστικών σκαφών. Κάναμε προπαρασκευαστικές συναντήσεις με τουριστικά γραφεί για τις εκδρομές που προγραμματίζουν το καλοκαίρι καθώς πέρυσι είχαμε κάποια προβλήματα. Μετά το Πάσχα αρχίζουμε πιο εντατικά την προετοιμασία και την οργάνωση» ανέφερε ο κ. Κοκκάλας.

Για τα δρομολόγια της γραμμής Ζακύνθου-Κυλλήνης ο κ. Λιμενάρχης είπε ότι η κίνηση έχει μειωθεί δραματικά. Ωστόσο τα νέα δρομολόγια θα αυξηθούν τη Μ. Εβδομάδα και ειδικά από τη Μ. Τετάρτη.

«Θα έχουμε 4 δρομολόγια τις καθημερινές και τις αργίες όταν αλλάξουν. Από τις 30 Ιουνίου μέχρι και το Σεπτέμβριο τα δρομολόγια θα αυξηθούν σε 5 και 6 ημερησίως. Βέβαια όλοι θέλουμε πολλά δρομολόγια αλλά να δούμε τι λένε και οι επιχειρηματίες γιατί αυτός που έχει το πλοίο εξετάζει τι τον συμφέρει» ανέφερε ο κ. Κοκκάλας.

«Σε προηγούμενη συζήτηση που κάναμε για τα δρομολόγια υποστήριξα ότι αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο αυτή την περίοδο είναι να υπάρχουν εταιρείες και να είναι εύρωστες και να πληρώνουν το προσωπικό τους. Επίσης μας ενδιαφέρει να υπάρχει προοπτική. Για τον αριθμό των δρομολογίων υπάρχουν υπηρεσίες του Υπουργείου που έχουν θεσμοθετηθεί για το σκοπό αυτό» εξήγησε ο Λιμενάρχης.

Τέλος ο κ. Κοκκάλας για το χώρο του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου είπε ότι για τη νέα περίοδο του καλοκαιριού θα υπάρξει αυστηρότητα στον κόλπο του Λαγανά και τήρηση των οδηγιών που οφείλουν να εφαρμόζουν οι τουρίστες οι οποίοι κάνουν μαζικά επισκέψεις μέσω εταιρειών κλπ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *