Ζάκυνθος

Ο Ελληνικός Λαός και οι Ζακυνθινοί καταδίκασαν την πολιτική του Μνημονίου

Τις δικές του εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα της κάλπης εξέφρασε μιλώντας στο ραδιόφωνο του –Ε- ο υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής, ο οποίος έκανε λόγο για δικαίωση του κόμματος σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.

Αίσθηση όμως προκάλεσαν τα όσα δήλωσε ο ίδιος και για την εκλογική νίκη του Διονύση Γάσπαρου, ο οποίος είναι πλέον ο νέος Βουλευτής του νησιού, καθώς ανέφερε πως ανεξάρτητα με την εκλογή του, εξακολουθεί να είναι υπόλογος για το ζήτημα της αγοράς οικοπέδου την περίοδο που ήταν Νομάρχης.

Με τις δηλώσεις αυτές, ο κ. Κοντονής έδωσε το στίγμα της πολιτικής που φαίνεται πως θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ από την επομένη κιόλας των εκλογών.

«Ο Ελληνικός Λαός και οι Ζακυνθινοί, καταδίκασαν την πολιτική του Μνημονίου, που ακολούθησαν τα δύο μεγάλα κόμματα. Ιδίως για το ΠΑΣΟΚ το αποτέλεσμα είναι οδυνηρό, ενώ καταδεικνύονται δύο πράγματα: Καταρχήν η καταδίκη της πολιτικής του, αλλά και της εξαπάτησης του λαού το 2009. Οι δημοκράτες και οι δημοκράτισσες, οι προοδευτικοί άνθρωποι, δεν ανέχονται να οδηγούνται στην κάλπη με πλαστές υποσχέσεις, οι οποίες αποδεικνύονται ακάλυπτες επιταγές» ανέφερε ο κ. Κοντονής, που για το αποτέλεσμα της Ζακύνθου σημείωσε:

«Στη Ζάκυνθο υπήρχε ένας φαύλος κύκλος διαπλοκής, ο οποίος τείνει να σπάσει. Μπορεί ο κ. Γάσπαρος να εξελέγη Βουλευτής αλλά ο ζακυνθινός λαός, δίνει την ευκαιρία στο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από καλύτερες θέσεις να συνεχίσει την πολιτική την οποία είχε ξεκινήσει τα προηγούμενα χρόνια. Στη Ζάκυνθο θεωρούμε τα ποσοστά μας ως επιδοκιμασία των προσπαθειών μας και των μετώπων που είχαμε ανοίξει!»

Ειδικά για την εκλογή του κ. Γάσπαρου τόνισε:

«Το γεγονός ότι ο κ. Γάσπαρος εξελέγη Βουλευτής δεν τον απαλλάσσει από όλες τις ευθύνες που έχει και είναι καταρχήν  πολιτικές και έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη του τόπου μας. Δεύτερον, ο κ. Γάσπαρος έχει να δώσει εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη, τουλάχιστον για το θέμα της αγοράς του οικοπέδου στο Ρόιδο. Είναι γνωστό πως για αυτή την υπόθεση έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απιστία κατά του Δημοσίου, σε βαθμό κακουργήματος. Ανεξάρτητα με την εκλογή του οποιουδήποτε σε οποιοδήποτε αξίωμα, το θέμα της Δικαιοσύνης δεν έχει κλείσει!».

Ερωτηθείς για τους παράγοντες που έπαιξαν ρόλο στην εκλογή του κ. Γάσπαρου, ανέφερε πως διατηρείται ο φαύλος κύκλος της διαπλοκής, που είναι δύσκολο να σπάσει.

«Όλος αυτός ο κόσμος που με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο είχε ευνοηθεί, νομίζω πως έδωσε μια ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Γάσπαρο. Αυτό κατά τη γνώμη μου δε σημαίνει τίποτα, αφού υπάρχουν στο ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας και άνθρωποι που δεν έλαβαν υπόψη τους αυτά τα πράγματα και δεν είχαν εμπλοκή σε καταστάσεις που γελοιοποίησαν το νησί μας σε πανελλαδικό επίπεδο. Ο κ. Γάσπαρος εξελέγη Βουλευτής και η απόφαση του λαού είναι σεβαστή. Όμως εμείς θα συνεχίσουμε από καλύτερες θέσεις να κάνουμε αυτό που κάναμε από καλύτερες θέσεις» τόνισε.

Ερμηνεύοντας την στάση των ψηφοφόρων στη Ζάκυνθο, ο υποψήφιος Βουλευτής ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συγκέντρωσε μόνο ένα μεγάλο μέρος των ψήφων από το ΠΑΣΟΚ , που δεν ανέχονταν την πολιτική του κόμματος αλλά και άλλες δυνάμεις.

«Πολλοί έκαναν λόγο για ψήφους που ανήκαν στο ΠΑΣΟΚ και σύντομα θα επιστρέψουν. Όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ο κάθε ψηφοφόρος δεν είναι πρόβατο στο μαντρί, αλλά μια προσωπικότητα που πράττει αναλόγως. Η σκέψη πολλών ανθρώπων έχει αλλάξει και στο ΣΥΡΙΖΑ βρήκαν ένα πολιτικό κόμμα εμπιστοσύνης που τους εκφράζει πολιτικά και κοινωνικά. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε στους ψηφοφόρους το δικαίωμα να αποστασιοποιούνται από κόμματα που ψήφιζαν κατά το παρελθόν. Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ στη Ζάκυνθο εισέπραξε και ψήφους από τη Νέα Δημοκρατία, που δεν μπορούσαν να αποδεχτούν την υποψηφιότητα Γάσπαρου και είδαν ως διέξοδο την υπερψήφιση του δικού μας ψηφοδελτίου. Το γεγονός αυτό μας δημιουργεί την αίσθηση του καθήκοντος και της ευθύνης απέναντι στους ψηφοφόρους, ανεξάρτητα από την ιδεολογική τους τοποθέτηση» τόνισε.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *