Ελλάδα

Ο Δ. Κορφιάτης για τη βουλευτική έδρα: “Σωστή η απόφαση του Δ. Βαρβαρίγου και αναμενόμενη η στάση της Μ. Κλαυδιανού”

Τις απόψεις του για τις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών διατύπωσε μιλώντας στον –Ε- ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Διονύσης Κορφιάτης, ο οποίος ανέφερε πως η επιλογή του Δημήτρη Βαρβαρίγου να παραιτηθεί ήταν σωστή, ενώ μονόδρομο υπό τις παρούσες συνθήκες χαρακτήρισε και την απόφαση της κ. Μαρίας Κλαυδιανού να αποδεχτεί τη βουλευτική έδρα και να ψηφίσει το Μνημόνιο.

 

«Η παραίτηση ήταν μια προσωπική απόφαση του κ. Βαρβαρίγου την οποία και εξήγησε. Είχα επανειλημμένως συζητήσει μαζί του και γνωρίζω ότι ήταν πιεσμένος και πλέον δεν μπορούσε να υπερψηφίσει όλα τα Νομοσχέδια. Προφανώς για να μη δημιουργήσει πρόβλημα παραιτήθηκε. Το ότι παρέδωσε την έδρα, ήταν ίσως η καλύτερη επιλογή» ανέφερε για την παραίτηση του κ. Βαρβαρίγου, ενώ για την στάση της κ. Κλαυδιανού, σημείωσε:

«Η στάση της ήταν δεδομένη, από την στιγμή μάλιστα που ήταν και σύμβουλος του Υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου. Όταν στηρίζεις κάποιες επιλογές δεν υπάρχει άλλη λύση και υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες έπρεπε να ψηφίσει το Νομοσχέδιο».

Σε ότι αφορά πάντως τις διαγραφές στελεχών του ΠΑΣΟΚ που δεν ψήφισαν το Μνημόνιο ΙΙ, ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής σημείωσε πως πλέον τα κόμματα θα πρέπει να αλλάξουν λογικές και νοοτροπίες και να μην τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας.

«Πλέον δεν μπορεί να τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας καθώς οι Βουλευτές βρίσκονται υπό την πίεση της διαγραφής δεν μπορούν να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Τα κόμματα θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν και ο οποίος μας έφτασε εδώ σήμερα» ανέφερε ο κ. Κορφιάτης που και από την πλευρά του υποστήριξε πως η ψήφιση του Μνημονίου ΙΙ ήταν μονόδρομος, αφού σε διαφορετική περίπτωση υπήρχε ο κίνδυνος της εξόδου από το Ευρώ και η χρεοκοπία.

«Μπορεί όλοι να είμαστε αντίθετοι με το Μνημόνιο αλλά φοβόμασταν τι μπορεί να φέρει η επόμενη ημέρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την συζήτηση που γίνεται για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, ο κ. Κορφιάτης ανέφερε πως η παρούσα Κυβέρνηση θα πρέπει να έχει μεγαλύτερη διάρκεια.

«Τα κόμματα πρέπει να συνεργαστούν για να περάσουν αυτά που δύσκολα ένα κόμμα μπορεί να περάσει. Αυτό δεν τον λέω με την έννοια της καταπίεσης του λαού αλλά με την έννοια ότι θα πρέπει να παραμεριστεί το πολιτικό κόστος και να ληφθούν μέτρα για τη σωτηρία της χώρας. Θα πρέπει να υπάρξει μια Κυβέρνηση συνεργασίας, που θα βάλει τη χώρα σε τάξη και θα εφαρμόσει όλα αυτά που μέχρι σήμερα δεν είχαν εφαρμοστεί για να είμαστε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Τέλος, για τις προετοιμασίες που γίνονται σε κομματικό επίπεδο για τις επικείμενες εκλογές, ο κ. Κορφιάτης επανέλαβε πως προτεραιότητα παράλληλα με την εκλογή νέου Προέδρου είναι ο επαναπροσδιορισμός των θέσεων του κόμματος.

«Γίνονται κάποιες κινήσεις και επαφές, αλλά έχουν παγώσει λόγω των εξελίξεων» ανέφερε, ενώ για τα όσα λέγονται για πιθανή νέα υποψηφιότητα από την κ. Μαρία Κλαυδιανού στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ανέφερε:

«Νομίζω ότι για το θέμα η ίδια η κ. Κλαυδιανού έχει ξεκαθαρίσει τις θέσεις της. Δεδομένου όμως ότι είναι Βουλευτής θεωρώ πως θα είναι υποψήφια, εκτός βέβαια εάν δεν ενδιαφέρεται. Νομίζω όμως πως θα ενδιαφερθεί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *