Ελλάδα

Ο Δ. Βαρβαρίγος μετά την καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου:Ο καθένας βάζει πλέον μόνος του την “κόκκινη γραμμή”

Πολιτικό μήνυμα έδωσε στην κυβέρνηση με την καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου που ήλθε προχθές στη Βουλή, όπως δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στον –Ε- σε μια προσπάθεια να χαράξει άλλη πορεία και μαζί με συναδέλφους του να βάλει τελεία και παύλα σε όσα συμβαίνουν στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ο Βουλευτής ανέφερε ότι αυτή τη χρονική περίοδο βρίσκεται σε ένα διαρκές δίλημμα αφού κανένας δεν θέλει να χρεωθεί μια χρεοκοπία στη χώρα μας ενώ σημείωσε με νόημα ότι οι συνάδελφοί του Βουλευτές αυτής της περιόδου κλήθηκαν να ξεπλύνουν το πολιτικό σύστημα για τη λειτουργία 40 ολόκληρων χρόνων.

 

«Έχουν διαλυθεί τα πάντα και εδώ που φτάσαμε ο καθένας συζητά με τον εαυτό του γιατί ακούμε τρομαχτικά πράγματα! Η ηγεσία που εμπιστευτήκαμε δηλώνει ότι δεν διάβασε το μνημόνιο! Εμείς οι Βουλευτές που τους εμπιστευτήκαμε τι να πούμε; Δεν έγινε καμία συνεδρίαση για να κουβεντιάσουμε αυτό το σύνθετο κείμενο που πήραμε. Πήγαμε για να ψηφίσουμε εμπιστευόμενοι την ηγεσία μας αλλά όταν η ηγεσία δηλώνει αυτά τα πράγματα εμείς τι να πούμε;» αναρωτήθηκε ο κ. Βαρβαρίγος με αφορμή τις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη ότι δεν γνώριζε τι ψήφιζε για το μνημόνιο.

«Εγώ μίλησα στην ηγεσία και είπα ότι πλέον ο καθένας την κόκκινη γραμμή θα την βάζει μόνος του. Γνώριζαν ότι δεν θα ψηφίσω και ήθελα να δώσω ένα πολιτικό μήνυμα για  το τι θα επακολουθήσει αφού αυτά που θα έλθουν θα είναι πολύ χειρότερα. Κανένας μόνος του δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα αλλά μπορεί να εκφράσει αυτό που πιστεύει. Όμως το τι θα γίνει δεν μπορεί να το προβλέψει κανείς! Οι ευρωπαίοι βάζουν τα δικά τους, το ΔΝΤ τα δικά του, οι δανειστές τα δικά τους, όλοι εκβιάζουν και ο εκβιασμός πέφτει πρωτίστως στους Βουλευτές που δέχονται την απειλή ή ψηφίζουμε ή χρεοκοπούμε» συμπλήρωσε ο κ. Βαρβαρίγος.

Αναφερόμενος στις ευθύνες ο κ. Βαρβαρίγος είπε ότι ανήκουν σε κείνους που δημιούργησαν το κράτος και υπήρξαν κορυφαίοι σε θέσεις εξουσίας και υπουργεία.

«Οι Βουλευτές αυτής της περιόδου κλήθηκαν για να ξεπλύνουν το πολιτικό σύστημα για τη λειτουργία 40 χρόνων. Βρεθήκαμε για δύο  χρόνια σε ένα κυβερνητικό στρατόπεδο αλλά δεν φτιάξαμε εμείς αυτό το κράτος που έγινε από εκείνους που το διαχειρίστηκαν και διετέλεσαν υπουργοί. Όλοι προσπαθούν να μεταφέρουν το πρόβλημα στους Βουλευτές αλλά εμείς δεν κυβερνήσαμε. Προσπαθούμε να δώσουμε την ψήφο μας για μέτρα που αυτή την ώρα είναι αναγκαία για να μην μεγαλώσει το κακό και βρισκόμαστε σε ένα διαρκές δίλημμα.  Οι νόμοι που ψηφίσαμε δεν εφαρμόστηκαν όπως πέρυσι που ψηφίσαμε το νόμο για απελευθέρωση των επαγγελμάτων και δεν τον εφάρμοσαν ενώ τώρα τον ξαναφέρνουν! Είπα ότι αυτό είναι ανήθικο!» ανέφερε ο Βουλευτής Ζακύνθου.

Τέλος ο κ. Βαρβαρίγος χαρακτήρισε καταστροφικό το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή γιατί, όπως είπε, η επιστροφή στη δραχμή δεν θα είναι επιστροφή στο 2010  αλλά στο 1960.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *