Ζάκυνθος

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου για τον ΕΟΠΥΥ: Αναμενόμενες οι δυσλειτουργίες στην εφαρμογή κάθε νέου μέτρου

Την κατάσταση που επικρατεί από την εφαρμογή του ενιαίου φορέα στην υγεία, ΕΟΠΥΥ, αλλά και την εικόνα που υπάρχει στο Πολυδύναμο Βολιμών σχολίασε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γιάννης Κομιώτης ο οποίος εκτός των άλλων είπε ότι πάντα στην εφαρμογή ενός νέου μέτρου υπάρχουν προβλήματα δυσλειτουργίας.

 

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν προβλήματα με τον ΕΟΠΥΥ και περιμένουμε να ξεκαθαριστούν. Για τις σχέσεις ΕΟΠΥΥ και Νοσοκομείου έχω στείλει έγγραφο με το οποίο ζητώ διευκρινίσεις για να μην ταλαιπωρείται ο πολίτης. Κάθε νέο μέτρο στην εφαρμογή του έχει δυσλειτουργίες. Εδώ γίνονται εξετάσεις και δεν πληρώνουν όσοι έχουν συμβάσεις με τον ασφαλιστικό τους φορέα. Όσοι δεν έχουν ασφάλιση είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν» είπε ο κ. Κομιώτης.

 

Το Πολυδύναμο

Ειδική αναφορά έκανε ο Διοικητής του Νοσοκομείου στον τρόπο που λειτουργεί το Πολυδύναμο και εξήγησε τα εξής: «Στο Πολυδύναμο Βολιμών υπάρχει πρόβλημα γιατί αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αγροτικοί γιατροί να καλύψουν τα κενά που δημιουργούνται. Εκεί δεν υπήρχε μόνιμο προσωπικό αλλά μία γιατρός που έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να καλύψει το κενό του Διευθυντή της Παθολογικής, καθώς είναι πρωτεύον να λειτουργήσει το νοσοκομείο. Όμως από τη στιγμή που δημιουργήθηκε το Πολυδύναμο δεν φρόντισαν να το στελεχώσουν με το απαραίτητο προσωπικό, σύμφωνα με τον οργανισμό του. Οι θέσεις μπορεί να είχαν προκηρυχθεί αλλά δεν είχαν εγκριθεί ποτέ από το υπουργείο και μάλιστα σε κείνη την εποχή που τα πράγματα ήταν καλύτερα οικονομικά».

Για τους γιατρούς ειδικότητας που μετακινούντο στην θητεία του Διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας Π. Καψαμπέλη ο Διοικητής ανέφερε ότι δεν υπήρχε νομικό πλαίσιο για να γίνεται αυτό ούτε βρήκε κάποιο πρόγραμμα όταν ανέλαβε Διοικητής του Νοσοκομείου. «Υπήρχε θέμα νομιμότητας και αποδυνάμωσης του Νοσοκομείου από γιατρούς που τους είχε ανάγκη. Τα προβλήματα δεν λύνονται με ημίμετρα. Τώρα πηγαίνει δύο φορές την εβδομάδα ειδικευμένος γιατρός και περιμένουμε την πλήρωση των θέσεων από αγροτικούς γιατρούς» εξήγησε ο κ. Κομιώτης.

Για το ακτινολογικό του Πολυδύναμου ο κ. Γιάννης Κομιώτης είπε ότι έλαβε επιστολή από τη Διεύθυνση Υγείας που έλεγε ότι έπρεπε να σταματήσει η λειτουργία του μηχανήματος γιατί δεν είχε άδεια και γιατί υπήρχε κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. «Δεν φταίω εγώ που λειτουργούσε 2 χρόνια το ακτινολογικό χωρίς άδεια. Εμείς φροντίσαμε για την έκδοση της άδειας, τώρα εκδόθηκε άδεια καταλληλότητας και περιμένουμε τις υπόλοιπες διαδικασίες που ξέρουμε ότι είναι χρονοβόρες. Ίσως θέλουν να εμφανίσουν προβλήματα επειδή ξεκινά η προεκλογική περίοδος. Υπάρχουν προβλήματα αλλά δεν είναι δημιούργημα της παρούσας διοίκησης που φροντίζει να καλύπτει τα κενά» ανέφερε ο Διοικητής.

Ο αξονικός

Για την λειτουργία του αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο ο κ. Κομιώτης ανέφερε ότι υπήρξε μια μικρή δυσλειτουργία με τα φιλμ και γι’ αυτό κάποια προγραμματισμένα ραντεβού μεταφέρθηκαν χρονικά λίγο πιο μετά.

«Η εταιρεία μας έστειλε υλικά και μας κάλυψε τις ανάγκες. Όμως δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα με ασθενή, εκτός από μιας ημέρας μετάθεση των ραντεβού. Αυτά που λέγονται ότι οι γιατροί είδαν τα αποτελέσματα από μόνιτορ είναι επιστημονική φαντασία. Κάποιοι προσπάθησαν να μειώσουν το έργο των ανθρώπων που δουλεύουν στο συγκεκριμένο τμήμα και θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Κάπρο γιατί βγάζει μόνος του όλη τη δουλειά. Αυτό που έγινε είναι άδικο γιατί υπάρχει τεράστια προσφορά από το τμήμα του αξονικού τομογράφου» κατέληξε ο κ. Κομιώτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *