Ζάκυνθος

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου απαντά στον -Ε-: Όλοι οι ασθενείς προμηθεύονται τα ακριβά φάρμακα που χρειάζονται

Μια διαφορετική εικόνα για τα θέματα της υγείας δίνει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γιάννης Κομιώτης ο οποίος έστειλε στον –Ε- την ακόλουθη απάντηση:

 

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και για την ορθή  ενημέρωση των συμπολιτών μας, θεωρούμε υποχρέωσή μας να επισημάνουμε  και να διορθώσουμε τα  εσφαλμένα στοιχεία που αναφέρονται στο   άρθρο της 17ης-10-2012 και στο φύλλο 3985 με θέμα «η υγεία στην εντατική».

Είναι γεγονός ότι ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου μας έχει υποστεί μειώσεις, στα πλαίσια του μνημονίου και των μέτρων λιτότητας.

Για το λόγο αυτό έχουμε ιεραρχήσει τις λειτουργικές μας  ανάγκες με πρώτη  προτεραιότητα τα φάρμακα και το υγειονομικό υλικό.

Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία του φαρμακευτικού τμήματος του Νοσοκομείου μας, όλοι οι ασθενείς που χρειάζονται ακριβά φάρμακα για ειδικές παθήσεις τα προμηθεύονται από αυτό αρκεί να εμπεριέχονται στην εγκεκριμένη από το Υπουργείο λίστα.

Ουδέποτε έχει αναφερθεί στη Διοίκηση ότι ασθενείς αναγκάστηκαν να αγοράσουν και να φέρουν φάρμακα στο νοσοκομείο επειδή αυτό αδυνατούσε να τα παρέχει. Εάν υπάρχουν σχετικές  επώνυμες καταγγελίες, παρακαλούμε τους καταγγέλοντες να απευθυνθούν στη Διοίκηση, προκειμένου να επιληφθεί αρμοδίως.

Με υγειονομικό υλικό είναι καλυμμένα όλα τα νοσηλευτικά τμήματα, σύμφωνα πάντα με επίσημα στοιχεία από την αρμόδια νοσηλευτική υπηρεσία

Όσον αφορά τα ναρκωτικά  φάρμακα είναι αυτονόητο ότι δεν διατίθενται “υπό οποιοσδήποτε  συνθήκες”, λόγω της φύσης τους, αλλά χορηγούνται σε όλες τις περιπτώσεις που κρίνεται απαραίτητο από τους ιατρούς.

Σχετικά με το  προσωπικό, σας πληροφορούμε ότι κατά την τελευταία τριετία, έχουν γίνει 19 νέοι διορισμοί, 7 μετατάξεις, αποσπάσεις 5 και έχουν προσληφθεί 16 άτομα επικουρικό προσωπικό και 8 με Δ.Π.Υ. Δηλαδή  συνολικά 55 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων. Ενώ έχουμε 30 συνταξιοδοτήσεις. 

Είναι σε όλους γνωστή η   πάγια  θέση της Διοίκησης  για  αύξηση του προσωπικού, όπως επίσης πρέπει να είναι γνωστές και οι ενέργειές μας προς αυτήν την κατεύθυνση.

Υπενθυμίζουμε   ότι πάντα   είμαστε στη διάθεσή σας για παροχή κάθε είδους  πληροφόρησης,  προκειμένου να ενημερώνετε έγκυρα και σωστά  το αναγνωστικό κοινό, ώστε  μην δημιουργείται σύγχυση και  αίσθημα ανασφάλειας  στους συμπολίτες μας, για το τόσο  σοβαρό θέμα της  ΥΓΕΙΑΣ.

Στα πλαίσια της αντικειμενικής ενημέρωσης θεωρούμε ότι πρέπει  εκτός από τα προβλήματα του νοσοκομείου, να αναδεικνύονται και τα θετικά στοιχεία του, τα οποία είναι η σημαντική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας μετά τη μετεγκατάστασή μας στο νέο κτίριο που είναι εξοπλισμένο  με υπερσύγχρονης τεχνολογίας ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, τον οποίο αξιοποιεί το άριστα καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό, με την  εφαρμογή   νέων  αναβαθμισμένων επιστημονικών θεραπευτικών μεθόδων και επεμβάσεων.

 Το εν λόγω   δημοσίευμα   βασισμένο  σε  ασαφή στοιχεία, προερχόμενα από ανεπίσημες πηγές  δημιουργεί  αναίτια σύγχυση και αναστάτωση στους συμπολίτες μας.

Εκτός των άλλων πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η κύρια έκφανση του συνδικαλισμού είναι η προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, μέσα από διεκδικήσεις  βελτίωσης της εργασιακής τους κατάστασης σε όλα τα επίπεδα και σε καμία περίπτωση η  κινδυνολογία και η απαξίωση  του εργασιακού χώρου  ειδικά όταν αυτός είναι η  μοναδική νοσηλευτική μονάδα στο νησί μας.

 Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ  ΚΟΜΙΩΤΗΣ

Σ.Σ. Κύριε Διοικητά οι πληροφορίες που δημοσίευσε ο –Ε- προέρχονται από δηλώνεις ασθενών, των οικογενειών τους και ιατρών του Νοσοκομείου. Ειλικρινέστατα σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν υπάρχει ο παραμικρός στόχος κινδυνολογίας ή απαξίωσης του νέου Νοσοκομείου του νησιού μας και τα δημοσιεύματα γίνονται για να βελτιώσουμε την κατάσταση και όχι για να συκοφαντήσουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *