Ζάκυνθος

Ο Δημ. Γαργαλέας εξελέγη νέος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου

Ο Δημήτρης Γαργαλέας είναι ο νέος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ζακύνθου ο οποίος εξελέγη χθες το μεσημέρι μετά από τις εκλογές που έγιναν στα γραφεία του φορέα. Ο κ. Γαργαλέας έλαβε 12 ψήφους, ο κ. Στασινόπουλος μία ψήφο ενώ βρέθηκε και ένα ψηφοδέλτιο που δεν είχε κανένα σταυρό. Η διαδικασία ήταν επεισοδιακή καθώς προηγήθηκε αποχώρησε του κ. Καποδίστρια και των συμβούλων του που κατήγγειλαν όσα συνέβησαν στην αρχή και αφορούν συνεργασία των δύο πρώτων συνδυασμών.

 

Το κλίμα πυροδοτήθηκε από την αρχή όταν ο κ. Στασινόπουλος πήρε το λόγο για να ενημερώσει αναφορικά με τη συνεργασία που είχε με τον κ. Γαργαλέα, όπως είπε σαν δείγμα καλής θέλησης των δύο πλευρών. Είχε προηγηθεί συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης όπου ο κ. Στασινόπουλος ανέφερε αναλυτικά το περιεχόμενο της συνεργασίας με τον κ. Γαργαλέα αλλά και την απόφαση να στηριχθεί ο κ. Γαργαλέας για Πρόεδρος.

Αμέσως παρενέβη εκ μέρους της Εφορευτικής Επιτροπής ο κ. Ανδρέας Κοτσώνης ο οποίος δεν άφησε τον κ. Στασινόπουλο να μιλήσει αναλυτικά για την εν λόγω συνεργασία των δύο ψηφοδελτίων κρίνοντας ότι είναι εκτός διαδικασίας. «Απαγορεύονται οι τοποθετήσεις όταν ξεκινήσει η διαδικασία» είπε ο κ. Κοτσώνης

Στη συνέχεια ζήτησε το λόγο ο κ. Κώστας Καποδίστριας ο οποίος κατέθεσε ένσταση για παράνομη τοποθέτηση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου και ανακοίνωσε την αποχώρησή του. «Τέτοιου τύπου διαδικασίες τις θεωρώ απαράδεκτες για το Επιμελητήριο και αποχωρώ» ανέφερε ο κ. Καποδίστριας

Ο κ. Καποδίστριας έφυγε μαζί με τους συμβούλους που εξέλεξε ο συνδυασμός του και δεν συμμετείχε στην εκλογή Προέδρου.

Η εκλογική διαδικασία συνεχίστηκε με τους εναπομείναντες συμβούλους δηλαδή 14.

Η κάλπη ανέδειξε Πρόεδρο τον κ. Γαργαλέα ενώ νέα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου για την εκλογή Αντιπροέδρου, γραμματέα κλπ., θα γίνει στις 3 Ιανουαρίου του νέου έτους.

                                   

Δηλώσεις

Ο Δημήτρης Γαργαλέας αμέσως μετά την εκλογή του ευχαρίστησε τους συμβούλους για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν και υποσχέθηκε ότι θα δουλέψει για τη Ζάκυνθο μαζί με όλους.

«Σας ευχαριστώ θερμά για την τιμή που μου κάνατε και για την εμπιστοσύνη που έχετε στο πρόσωπό μου. Είμαστε 21και οι 21 θα δουλέψουμε. Οι συγκυρίες είναι σε όλους μας γνωστές. Ο εμπορικός κόσμος υποφέρει, τα μαγαζιά κλείνουν και τα λουκέτα μπαίνουν με μαθηματική πρόοδο. Εμείς αυτή τη δύσκολη περίοδο πρέπει να ανταποκριθούμε σε αυτό που μας έταξαν τα μέλη του Επιμελητηρίου. Πιστεύω ότι υπάρχει θέληση, δυναμική, όραμα και επιθυμία να τα υλοποιήσουμε όλα αυτά. Είμαστε ακομμάτιστοι και αυτό είναι σημαντικό. Δεν χρωστά με σε κανέναν. Ούτε ο Γιώργος ο Στασινόπουλος, ούτε εγώ, ούτε ο Κώστας ο Καποδίστρια χρωστάει σε κανέναν. Χρωστάμε μόνο στους 1300 που ήλθαν και στωικά ανέμεναν στη βροχή να μας ψηφίσουν. Κάποια ήθελαν να απαξιώσουν το Επιμελητήριο αλλά δεν τους πέρασε. Θέλω να συνδιοικήσουμε. Δεν λέει τίποτα ποιος θα είναι Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος. Είμαστε νεροκουβαλητές γιατί εμείς εισηγούμαστε θέματα και εσείς αποφασίζετε» είπε ο κ. Γαργαλέας.

Στη συνέχεια μίλησε ο Γ. Στασινόπουλος που επεσήμανε τα εξής: «Συγχαίρω τη δική μας ομάδα και όλοι μαζί θα συνδιοικήσουμε ισοδύναμα με Πρόεδρο το Δημήτρη Γαργαλέα. Το Επιμελητήριο είναι ένα όργανο πολύ ισχυρό και τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουμε τη διοικητική επιτροπή. Αναμένουν τα πρόσωπα τα οποία θα βγουν από τους συνδυασμούς. Είναι ιστορική στιγμή να ξεκινάμε με 17 άτομα και θα προσπαθήσουμε να είναι ενεργοί και οι 21. Στους κόλπους της διοίκησης θα πρέπει να μπουν όλοι. Το πιο σημαντικό είναι το καινούργιο αίμα που έχουμε στο Επιμελητήριο και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε».

 

 

 

           

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *