Ελλάδα

Ο Δήμαρχος απαντά στη Λαϊκή Συσπείρωση: Παραλήρημα παραπληροφόρησης των στελεχών του ΚΚΕ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμαρχος Στέλιος Μποζίκης απαντά στους συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης και σε όσα του άσκησαν κριτική σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν.

Η ανακοίνωση του Δημάρχου αναφέρει τα εξής:

 

Σε πραγματικό παραλήρημα παραπληροφόρησης επιδόθηκαν για άλλη μια φορά τα στελέχη του ΚΚΕ, δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Κωνσταντίνου και Φαραός, στη συνέντευξη τύπου που έδωσαν για τον ένα χρόνο δράσης τους στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζακύνθου.

 Για τη δράση τους δεν μας μίλησαν, βέβαια, γιατί αυτή την περίοδο ασχολούνται με την επανάσταση και επομένως μάλλον δεν τους μένει χρόνος για τα «μικρά δημοτικά» θέματα που όμως η δημοτική αρχή χειρίζεται όπως τουλάχιστον «η τρόικα και όλη η κυβέρνηση μαζί, η πρώην, η νυν και η επόμενη». Άλλωστε αυτή είναι και η μόνιμη τακτική του ΚΚΕ τα τελευταία χρόνια, να επιδίδεται σε μόνιμη παραπληροφόρηση, προβάλλοντας τις θέσεις του και τις απόψεις των στελεχών του για τα γεγονότα σαν να είναι τα ίδια τα γεγονότα.  

 Ο Δήμος μας δεν θα απαντήσει για λογαριασμό των κομμάτων που στήριξαν το ψηφοδέλτιο, το οποίο ανέδειξε τη σημερινή δημοτική πλειοψηφία, γιατί η δημοτική αρχή ποτέ δεν μπέρδεψε το θεσμικό ρόλο του Δήμου, ως την πλησιέστερη στον πολίτη πολιτική μονάδα διοίκησης, με το θεσμικό ρόλο που πρέπει  να διαδραματίζουν τα κόμματα στην πολιτική οργάνωση της κοινωνίας, όπως αντίθετα ασύστολα πράττει το ΚΚΕ, στο όνομα του «δίκαιο είναι το δίκιο του εργάτη».

Ο Δήμος δεν θα απαντήσει ούτε για τις κατηγορίες που εκτοξεύονται εναντίον του, σαν να είναι αυτός που φέρνει όλα τα κακά του καπιταλισμού στη Ζάκυνθο και σαν να θεσπίζει και να εφαρμόζει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα στο νησί. Θα απαντήσει όμως στις «ειρωνείες» των εκπροσώπων του ΚΚΕ για τις κοινωνικές δομές, που με πολύ κόπο και πολύ προσπάθεια και βασιζόμενος στην αλληλεγγύη της ζακυνθινής κοινωνίας έχει θέσει σε λειτουργία ο Δήμος μας, δίνοντας μάχη για να μην πέσει κανένας ζακυνθινός κάτω από το όριο της αξιοπρεπούς διαβίωσης και να μην πεινάσει κανείς στον τόπο μας. Γιατί η κρίση, είτε το θέλει το ΚΚΕ είτε όχι, είναι εδώ. Γιατί τα κυβερνητικά μέτρα, που επιβάλλει η Κυβέρνηση και όχι ο Δήμος, πλήττουν δικαίους και αδίκους, οδηγώντας άτομα και οικογένειες στη φτώχεια και την ανέχεια. Ο Δήμος δεν μπορεί να καταργήσει τα μέτρα. Μπορεί, όμως να απαλύνει τον πόνο των πλέον οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας, μπορεί να σταθεί αλληλέγγυος και αρωγός∙ και αυτό θα το πράττει με κάθε κόστος.

Μπορούν να μένουν «ανήσυχοι» οι συνάδελφοι του ΚΚΕ. Οι κατηγορίες τους δεν πρόκειται να μας πτοήσουν και να αφήσουμε στη μέση το έργο μας, για να έρχονται μετά να μας αποκαλούν ανάλγητους. Γιατί όσο δεν έχουμε σοσιαλισμό τύπου Βόρειας Κορέας, το ΚΚΕ πάντα θα βρίσκει κάτι για να μας κατηγορεί. Γι’ αυτό και εμείς, η δημοτική αρχή του Δήμου Ζακύνθου, τους διαβεβαιώνουμε ότι θα ανοίξουμε Κοινωνική Τραπεζαρία ακόμα και στη Βόρεια Κορέα, όπως και Κοινωνικό Φαρμακείο για να δίνουμε ψυχοφάρμακα σ’ εκείνους που δεν μπορούν να ξεπεράσουν τον ψυχικό πόνο από το θάνατο του «μεγάλου ηγέτη Κίμ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *