Ελλάδα

Ο Γιώργος Καλούδης ζητά ενημέρωση από τον Περιφερειάρχη για το ΕΣΠΑ

Ενημέρωση από τον Περιφερειάρχη Σπύρο Σπύρου ζητά ο σύμβουλος Γιώργος Καλούδης για έργα του ΕΣΠΑ που καθυστερούν και για το λόγο αυτό έστειλε το ακόλουθο έγγραφο:

Το ΕΣΠΑ 2007-2013 βρίσκεται στον τέταρτο χρόνο υλοποίησης του χωρίς φυσικά να έχει πετύχει τους στόχους του αφού πολλά έργα τα οποία είναι ενταγμένα δεν έχουν προχωρήσει. Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας παρουσιάσατε αρκετά έργα δεν είναι ώριμα και έχουν ενταχθεί, με αποτέλεσμα να είναι μειωμένος ο ρυθμός απορρόφησης των κονδυλίων και να στερείται η περιφέρειά μας σημαντικούς πόρους.

Από την άλλη, όπως προκύπτει από πρόσφατη σύσκεψη των στελεχών της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ στη Λευκάδα, και τη σχετική εισήγηση του υποψ. Αντιπεριφερειάρχη της Παράταξής μας Γιώργου Κούρτη, δύο ώριμα και σημαντικά έργα για την Λευκάδα, σύμφωνα με τις επανειλημμένες δηλώσεις της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λευκάδας, δεν έχουν ενταχθεί αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει και προοπτική ένταξης τους στο ΕΣΠΑ, αφού τίποτα σχετικό δεν έχει αναφερθεί για το μέλλον τους. Γι’ αυτά τα έργα φαίνεται να μην ενδιαφέρεται κανένας.

Αναφέρομαι πρώτα στο έργο της ολοκλήρωσης του Θεάτρου της Λευκάδας για το οποίο έχουν ξοδευτεί εκατομμύρια ευρώ που παραμένει ημιτελές και καταρρέει κυριολεκτικά απ΄ την εγκατάλειψη .Ένα πολύ σημαντικό έργο για την ανάπτυξη του πλούσιου πολιτισμού του Νομού της Λευκάδας.

Αναφέρομαι ακόμα στο έργο της ολοκλήρωσης του Εγκάρσιου Οδικού άξονα Νυδρί –Άγιος Νικήτας για το οποίο έχουν κατατεθεί ολοκληρωμένοι φάκελοι ,σύμφωνα με τις   δηλώσεις της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λευκάδας ,πριν από περίπου δύο χρόνια . Ένα έργο τεράστιας σημασίας για το νησί της Λευκάδας που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της κεντρικής ορεινής Λευκάδας.

Με βάση όλα τα παραπάνω ερωτάσθε :

Γιατί δεν έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ τα παραπάνω σημαντικά έργα για την Λευκάδα;
Τι πρόκειται να γίνει σχετικά με αυτά τα δύο έργα;

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *