Ζάκυνθος

Ο Γιάννης Κομιώτης υπέβαλε παραίτηση από το Νοσοκομείο

Σοβαρές εξελίξεις σημειώνονται τα τελευταία 24ωρα στο χώρο του Νοσοκομείου, υπό το βάρος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ίδρυμα με την λειτουργία του και την περασμένη Τρίτη, ο Γιάννης Κομιώτης, υπέβαλε την παραίτηση του από τη θέση του Διοικητή, δεδομένου ότι το αίτημα για αύξηση του προϋπολογισμού, δεν έχει εισακουστεί!

Ο κ. Κομιώτης κατέθεσε το κείμενο της παραίτησης του στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια αλλά και το Υπουργείο Υγείας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας αφού οι πιστώσεις που διατέθηκαν στο ίδρυμα για το 2013, δεν έχουν αυξηθεί ούτε κατά ένα ευρώ σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό.

Θυμίζουμε πως το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου, όταν κλήθηκε πριν από λίγο διάστημα να εγκρίνει τον προϋπολογισμό για το 2013, αποφάσισε ομόφωνα να απορρίψει την πρόταση του αρμόδιου Υπουργείου που προέβλεπε ένα  κονδύλι 1,2 εκατομμυρίων ευρώ για το πρόγραμμα προμηθειών του ιδρύματος.

Το συνολικό ποσό του προϋπολογισμού, ανερχόταν στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ (συμπεριλαμβανομένου και του προγράμματος προμηθειών) και αυτό που επισημάνθηκε σε όλους τους τόνους από τη Διοίκηση αλλά και τους εργαζόμενους είναι πως τα χρήματα αυτά σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν για να καλύψουν τις σημερινές αυξημένες ανάγκες του ιδρύματος.

Στην επιστολή παραίτησης του, ο Διοικητής, σύμφωνα με πληροφορίες ζητά τόσο από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια όσο και από το Υπουργείο, να αυξήσουν τον προϋπολογισμό του ιδρύματος, με δεδομένο μάλιστα ότι αυτός σχεδιάστηκε με βάση τα στοιχεία του 2012, όταν δηλαδή το Νοσοκομείο στεγαζόταν στο παλιό κτήριο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *