Ελλάδα

Ο Βουλευτής Στ. Κοντονής για την συνεργασία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ: Αποδείχθηκε πως εμπαίζουν τον ελληνικό λαό

Για εμπαιγμό του ελληνικού λαού έκανε λόγο ο νέος Βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος Κοντονής, σχολιάζοντας τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Αριστεράς.

Ο ίδιος επικέντρωσε την κριτική του στην στάση της Δημοκρατικής Αριστεράς, που όπως δήλωσε χαρακτηριστικά έσπευσε να προσφέρει στήριξη σε μια κυβέρνηση που είχε ήδη εξασφαλίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία.

«Αυτό που διερωτάται η κοινή γνώμη, είναι γιατί φτάσαμε στις δεύτερες εκλογές της 17ης Ιουνίου, αφού σήμερα βλέπουμε τρία κόμματα να συμφωνούν. Μάλιστα, η Δημοκρατική Αριστερά συμφωνεί χωρίς να υπάρχει ανάγκη για τις ψήφους των βουλευτών της, καθώς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συγκέντρωναν τον απαραίτητο αριθμό Βουλευτών για να έχει η νέα Κυβέρνηση την πλειοψηφία. Οδηγηθήκαμε στις δεύτερες εκλογές, όχι γιατί το είχε ανάγκη η χώρα ούτε γιατί το είχαν συμφωνήσει οι τρεις σημερινοί κυβερνητικοί εταίροι, αλλά για να τρωθεί το κύρος και τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ. Το αποτέλεσμα τους διέψευσε και αποδείχθηκε πως όσα ακούσαμε από την 6η Μάη και μετά είχαν σαν αποτέλεσμα την συκοφάντηση του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε αρχικά ο κ. Κοντονής και αναρωτήθηκε για ποιο λόγο οι σημερινές κοινές γραμμές μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, δεν υπήρχαν και μετά τις εκλογές της 6ης Μάη.

«Γιατί ο κ. Κουβέλης, που μετά την 6η Μάη έλεγε πως δε θα γίνει ούτε δημοκρατικό, αλλά ούτε και αριστερό άλλοθι σε μια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σήμερα προστρέχει να στηρίξει; Τα ερωτήματα που θέτω είναι ρητορικά και δείχνουν με τι άθλιο τρόπο εμπαίζεται ο ελληνικός λαός, εδώ και ενάμιση μήνα!» τόνισε ο νέος Βουλευτής.

Για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε όλες αυτές τις εξελίξεις, υποστήριξε πως δεν έκανε τίποτα πέρα από το να μείνει πιστός απέναντι σε όσα προεκλογικά είχε εξαγγείλει, ζητώντας τον σχηματισμό μιας αριστερής Κυβέρνησης και αποκλείοντας την συνεργασία με τις μνημονιακές δυνάμεις.

«Είχαμε ξεκαθαρίσει πως υπήρχαν δύο διαφορετικές επιλογές. Είτε να βγει πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία και να σχηματιστεί μια Κυβέρνηση των μνημονιακών δυνάμεων, είτε να βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και θα εκλεγεί μια Κυβέρνηση των αντιμνημονιακών δυνάμεων. Δεν έχουμε καμία σχέση με τις δυνάμεις που σήμερα αναλαμβάνουν την Κυβέρνηση και κινούνται μέσα στο πλαίσιο του Μνημονίου» σχολίασε, τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ από τη θέση της αντιπολίτευσης θα υπηρετήσει τον ελληνικό λαό.

Ερωτηθείς για την διάρκεια ζωής της νέας Κυβέρνησης, απάντησε πως θα προσπαθήσουν να την διατηρήσουν στην εξουσία, αλλά αυτό είναι αβέβαιο, αφού πρόκειται να εφαρμόσει μέτρα πολύ πιο σκληρά από αυτά που εφάρμοσαν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις υπό τον Γ. Παπανδρέου και τον Λ. Παπαδήμο.

«Τα μέτρα που έρχονται είναι σκληρά και επώδυνα για τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα για αυτούς που μέχρι σήμερα, σηκώνουν στις πλάτες τους την κρίση και τα αποτελέσματά της. Η οργή και η αγανάκτηση, κυρίως προς τα κόμματα που παρουσιάζονται ως Αριστερά αλλά συμπράττουν σε αυτή την αθλιότητα» σημείωσε.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως, είχαν τα όσα δήλωσε ο κ. Κοντονής και για τις επαφές που πρόκειται να έχει με τις τοπικές αρχές του νησιού, αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας Βουλής.

Ο κ. Κοντονής, έθεσε σε προτεραιότητα τα ζητήματα που αφορούν την λειτουργία του Δήμου και υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σαφείς θέσεις για τη διαχείριση που γίνεται από τη δημοτική αρχή στις οποίες και παραμένει σταθερός. Ωστόσο, υποστήριξε πως θα έρθει σε διάλογο με το Δήμο προκειμένου να γίνει ανταλλαγή απόψεων και να ακουστούν οι απόψεις της μιας και της άλλης πλευράς σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν άμεσα τη ζακυνθινή κοινωνία.

Να σημειωθεί πως από την πλευρά τους τα στελέχη της δημοτικής αρχής, ήδη έχουν δηλώσει διάθεση συνεργασίας και μάλιστα ο Δήμαρχος με ανοιχτή επιστολή έχει προβάλει τα οικονομικά προβλήματα του Δήμου για την λύση των οποίων ζητά την συνδρομή της Κυβέρνησης.

«Στην πρώτη επίσκεψη που θα κάνω στη Ζάκυνθο μετά την ορκωμοσία, θα συναντηθούμε με τους τοπικούς φορείς για να τους εκθέσουμε τις απόψεις μας οι οποίες είναι γνωστές εδώ και αρκετό καιρό, κυρίως για τα δημοτικά προβλήματα. Θα θέλαμε να έχουμε και μια συζήτηση από κοντά για να ακούσουμε και να ακουστούμε. Κρίνουμε θετικό το κάλεσμα συνεργασίας από την πλευρά του Δήμου, φτάνει να μην είναι υποκριτικό! Το λέμε αυτό γιατί οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστές για το νερό, το ΧΥΤΑ, τα απορρίμματα, τα χαράτσια. Έχουμε μια καταρχήν κάθετη διαφωνία. Επειδή όμως δε θέλουμε να μένουμε στις διαφωνίες, θα δούμε τις συμφωνίες που μπορούμε να πετύχουμε και πως θα πείσουμε τους συνομιλητές μας για την ορθότητα των αποφάσεων μας» κατέληξε.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *