Ελλάδα

Ο Βουλευτής Σταύρος Κοντονής για τη λίστα Λαγκάρντ

[quote style=”2″]Κάλυψη φοροδιαφυγής δείχνει η λίστα [/quote]

Ο βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος Κοντονής σχετικά με το θέμα της λίστας Λαγκάρντ καταθέτει τις απόψεις και τις προτάσεις του, σημειώνει ότι χρειάζεται η σύσταση προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή και κάνει λόγο για αξιόποινες πράξεις πολιτικών προσώπων.

Ο Βουλευτής για το θέμα αυτό δήλωσε τα ακόλουθα :

Στη λίστα φέρεται να περιλαμβάνονται τέσσερα νέα πρόσωπα, με συγγενικές σχέσεις με τον πρώην υπουργό κ. Παπακωνσταντίνου, τα δεύτερος είναι «κλειστός» και δεν μπορούν να διασταυρωθούν τα στοιχεία κίνησής του. Σύμφωνα με οποία διαθέτουν δύο λογαριασμούς.  Ο ένας λογαριασμός περιλαμβάνει το ποσό του 1.222.000 δολαρίων, ενώ ο δημοσιογραφικές πληροφορίες, επιβεβαιώνεται ότι η πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ περιείχε και αυτά τα στοιχεία όταν εστάλη πριν από δύο χρόνια και φαίνεται ότι η όποια αλλοίωση έγινε μετέπειτα, εντός Ελλάδας όταν η λίστα βρισκόταν στα χέρια των πρώην Υπουργών Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου και κ.Βενιζέλου.

Επιβεβαιώνονται οι αιτιάσεις και η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ προς τους πρώην Υπουργούς Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου και κ. Βενιζέλου για τον χειρισμό τους σε σχέση με τη λίστα Λαγκάρντ. Ανεξάρτητα από τους όποιους χειρισμούς, το θέμα της λίστας Λαγκάρντ ενέχει σοβαρές αξιόποινες πράξεις και ιδιαίτερα κάλυψη φοροδιαφυγής.

Πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να φέρει στη Βουλή πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, εν όψει και του κινδύνου παραγραφής, προκειμένου να διερευνήσει το όλο θέμα με τη λίστα Λαγκάρντ και ιδίως της ευθύνης των πολιτικών προσώπων.

Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ στηρίζεται σε κομματικά στελέχη που ενέχονται σε σοβαρές αξιόποινες πράξεις.

Η Χρυσή Αυγή, σε συνεργασία με την τρικομματική κυβέρνηση, στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας στη Βουλή, καταψήφισε την πρόταση για συνέχιση των ερευνών προς διερεύνηση της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι εργασίες της επιτροπής.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *