Ελλάδα

Ο Αντιπεριφερειάρχης για το αποτέλεσμα των εκλογών

Αναμενόμενο χαρακτήρισε ο Αντιπεριφερειάρχης το αποτέλεσμα των εκλογών, τονίζοντας πως η αγανάκτηση του κόσμου εκφράστηκε στην κάλπη με την καταδίκη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και εν μέρει της Νέας Δημοκρατίας.

«Η Ζάκυνθος ακολούθησε τον κανόνα που ίσχυσε σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. Οι δυνάμεις των μέχρι πρόσφατα μεγάλων κομμάτων συρρικνώθηκαν και ήταν επακόλουθο της συγκυβέρνησης των τελευταίων μηνών υπό τον κ. Παπαδήμο. Μιας συγκυβέρνησης που προέκυψε χωρίς να ρωτηθούν τα δύο μεγάλα κόμματα. Η ευθύνη βαραίνει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο εμείς σαν Ν.Δ προειδοποιούσαμε νωρίτερα από το 1980 πως μέρα με την μέρα κατέστρεφε την χώρα. Δυστυχώς αυτό επιβεβαιώθηκε, αφού ο παραγωγικός ιστός, η οικονομίας, οι αξίες και οι αρχές της χώρας διαλύθηκαν. Αποτέλεσμα ήταν να φτάσουμε σε ένα σημείο, που οι ξένοι επιλέγουν και ποιοι θα κυβερνήσουν αλλά και πότε θα γίνουν εκλογές» ανέφερε ο κ. Μυλωνάς, συμπληρώνοντας πως ο λαός έδωσε την δική του απάντηση.

Ειδικά για το αποτέλεσμα της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε πως δυστυχώς το κόμμα πλήρωσε την απόφαση να συγκυβερνήσει στην Κυβέρνηση Παπαδήμου, μια απόφαση που όπως είπε ελήφθη με την πλάτη στον τοίχο για να μην πτωχεύσει η χώρα.

«Αν δεν συνέβαινε αυτό, δε θα είχαμε διαγραφές όπως αυτή του κ. Καμμένου αλλά και άλλους δυσαρεστημένους που την Κυριακή  στήριξαν άλλες επιλογές. Πιστεύω πως υπάρχει και μια μερίδα Νεοδημοκρατών που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ ή άλλες επιλογές όπως η Δημοκρατική Συμμαχία και το κόμμα του κ. Καμμένου. Η πολιτική και η φιλοσοφία μας όμως, βλέπουμε πως έχει δικαιωθεί, καθώς αθροιστικά τα αποτελέσματα των κομμάτων με την ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας είναι μεγάλα. Το βάρος δεν πρέπει να το φορτωθεί όλο ο κ. Σαμαράς. Οι ευθύνες επιμερίζονται και στον Πρόεδρο και στους συνεργάτες του, αλλά και σε όλους εμάς που δεν κάναμε σαφές γιατί συμπράξαμε στην Κυβέρνηση Παπαδήμου. Παρόλα αυτά η Κοινωνία έστειλε το δικό της μήνυμα και υπήρξε ένας κύκλος που έκλεισε» ανέφερε ο κ. Μυλωνάς, σχολιάζοντας πως το εκλογικό σώμα οδηγήθηκε σε ψήφους αγανάκτησης και οργής και αν οι εκλογές επαναλαμβάνονταν σήμερα, το αποτέλεσμα κατά τη γνώμη του θα ήταν τελείως διαφορετικό.

Τέλος, για την εκλογική νίκη του κ. Γάσπαρου ανέφερε:

«Ο κ. Γάσπαρος δεν διορίστηκε πουθενά. Τα κόμματα είναι αυτά που έκαναν επιλογές και φτιάχνουν τους συνδυασμούς τους αποσκοπώντας στη νίκη. Στο Συνδυασμό της Νέας Δημοκρατίας στη Ζάκυνθο συμμετείχε και ο κ. ΄Γάσπαρος, που διεκδίκησε την εκλογή και οι Ζακυνθινοί τον ψήφισαν. Εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο του κ. Γάσπαρου και η συνεργασία μας είναι δεδομένη για το καλό της Ζακύνθου. Σε ότι αφορά την κριτική, αυτή αγγίζει όλα τα πρόσωπα που ασχολούνται με τα κοινά, πότε άδικα και πότε δίκαια. Αυτό που πρέπει να πω όμως είναι πως η κριτική και η λάσπη από την πλευρά του Δημάρχου, τελικά ωφέλησε τον κ. Γάσπαρο, αλλά καθόλου τη Ζάκυνθο και τους Ζακυνθινούς».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *