Ζάκυνθος

Ο Αντιδήμαρχος Ελατίων Τ. Μαρίνος στον -Ε- για την αγορά του Εμίρη

Τις προθέσεις του για συνεργασία με όλους τους φορείς του νησιού προκειμένου να αξιοποιηθεί με το καλύτερο δυνατό τρόπο η περιοχή του Ναυαγίου διατύπωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του –Ε- ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ελατίων Τάσος Μαρίνος.

Χωρίς να «ανοίξει τα χαρτιά» του ως προς τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για την περιοχή που αποτελεί τον μεγαλύτερο πόλο έλξης του νησιού μας, ο Αντιδήμαρχος σχολίασε τα τεκταινόμενα που αφορούν την αγοραπωλησία στα ορεινά, σημειώνοντας πως πριν ασχοληθούμε με την επένδυση που θα γίνει, καλό είναι να δούμε άμεσες ανάγκες στην περιοχή του Ναυαγίου, όπως είναι η καθαριότητα, η συντήρηση του πλοίου Παναγιώτης και πολλά άλλα που δεν έχουν γίνει εδώ και χρόνια.

«Η συντήρηση του πλοίου, η κατάσταση στην παραλία, η τάξη στα πλοία που επισκέπτονται την περιοχή, είναι θέματα που θα πρέπει να μας απασχολούν. Δεν υπάρχει καθαριότητα ούτε στην πλατεία του Ναυαγίου, υπάρχουν σκουπίδια, η εξέδρα έχει κοπεί και δεν υπάρχουν καν χημικές τουαλέτες για τους εκατοντάδες επισκέπτες της περιοχής. Όλα αυτά με αγχώνουν …εποικοδομητικά σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση» τόνισε ο Αντιδήμαρχος και συμπλήρωσε πως διαπληκτισμοί για τη διαχείριση της περιοχής, υπάρχουν  μόνο όταν εξυπηρετούνται μικροπολιτικές!

«Όταν θέλεις την ανάπτυξη, οφείλεις να βρεις λύση! Δεν είμαι προκατειλημμένος θα  συνεργαστώ με όλους, την Εκκλησία, την Περιφέρεια, το Βουλευτή για το καλό της περιοχής. Όταν υπάρχει θέληση να λύσουμε τα αυτονόητα, μπορούμε να συνεργαστούμε» σημείωσε, συμπληρώνοντας πως υπάρχει πλάνο για την περιοχή αλλά είναι νωρίς για να ανακοινωθεί.

«Με προβληματίζει που όλο αυτό το διάστημα κανείς δεν ασχολήθηκε ουσιαστικά με το Ναυάγιο, αλλά ασχολούνται με μια αγοραπωλησία που ακόμη δε γνωρίζουμε αν είναι κάτι θετικό ή αρνητικό. Προσωπικά είμαι υπέρ της νομιμότητας και της συλλογικότητας και αγωνία μου είναι να γίνει κάτι στην περιοχή μας. Σε συνεργασία και με τους επαγγελματίες θα πρέπει να βρούμε λύση για την συντήρηση του πλοίου και για την παρουσία ναυαγοσώστη» τόνισε μεταξύ άλλων.

Τέλος, για την αγοραπωλησία σχολίασε πως ακόμη υπάρχουν ερωτηματικά γύρω από την υπόθεση και υπογράμμισε πως η νέα δημοτική αρχή ενημερώνεται και παρακολουθεί από κοντά το θέμα.

«Θα μπορούσα να πω ότι όλα είναι νόμιμα ή αντίθετα πως το οικόπεδο είναι άκυρο. Θα ενημερώσουμε όμως τον κόσμο όταν θα είμαστε 100% σίγουροι, χωρίς να θέλουμε να δημιουργήσουμε εντυπώσεις. Αν κάποιος πουλά την ιδιωτική του περιουσία δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, όμως δεν μπορεί να συμπεριλαμβάνεται και δημοτική περιουσία ή δρόμοι. Αν είναι σωστή η επένδυση τασσόμαστε υπέρ αλλά προς όφελος της περιοχής. Ενημερωνόμαστε συνεχώς» κατέληξε.

Μ.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *