Ζάκυνθος

Ο Αντιδήμαρχος Δ. Κυβετός για την χάραξη στο Καλαμάκι

Βολές κατά της Επιτροπής που ανέλαβε την χάραξη γραμμής αιγιαλού και παραλίας στο Καλαμάκι, εξαπέλυσε ο Αντιδήμαρχος Διονύσης Κυβετός στα πλαίσια δηλώσεων που παραχώρησε πρόσφατα  στην εφημερίδα μας.

Θυμίζουμε πως το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα, μετά τα έγγραφα που απέστειλε σε ιδιοκτήτες γης η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και βάση αυτών ενημέρωνε πως θα πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις θεραπείας αφού το επόμενο βήμα της διαδικασίας αφορά την αποβολή τους από τα οικόπεδα στον παλιό αιγιαλό που πλον θεωρούνται δημόσια έκταση.

Να σημειωθεί πως ήδη κάποιοι από τους ιδιοκτήτες γης έχουν προχωρήσει στην υποβολή αιτήσεων θεραπείας στη Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, κάτι το οποίο δεν είχε γίνει μέχρι πρόσφατα. Επίσης είναι γνωστό πως η επιβολή των μέτρων αυτών έχει ανασταλεί για αυτές τις περιπτώσεις που προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και υπάρχει προσωρινή διαταγή.

Ο Αντιδήμαρχος Διονύσης Κυβετός, ήταν εισηγητής για το θέμα της χάραξης του παλιού αιγιαλού στο Καλαμάκι, όταν αυτό συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η απόφαση που ελήφθη αφορούσε το αίτημα για επαναχάραξη της γραμμής αιγιαλού και ο κ. Κυβετός άσκησε έντονη κριτική για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η διαδικασία πριν από πολλά χρόνια.

«Την γραμμή την καθορίζει η Επιτροπή, η οποία όμως …καβάλησε το καλάμι. Στην Επιτροπή τότε συμμετείχε η τέως Προϊσταμένη της Πολεοδομίας, ο Διευθυντής των πρώην Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, ο  τότε Λιμενάρχης, η Προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου και ένας εκπρόσωπος της Περιφέρειας από την Κέρκυρα. Τότε θεώρησαν καλό να βάλουν την γραμμή ένα χιλιόμετρο από τη θάλασσα. Αυτό ήταν απαράδεκτο κατά τη γνώμη μου και δεν φταίει ο Περιφερειάρχης που υπέγραψε, αλλά η Επιτροπή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κυβετός, συμπληρώνοντας πως δεν είναι δυνατόν να μην λαμβάνεται υπόψη το Σχέδιο Πόλης Λαγανά.

«Δεν είναι δυνατόν να λέει σήμερα το Κράτος πως οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να αφήσουν τα ξενοδοχεία τους. Η Επιτροπή δεν έπραξε σωστά, αφού έχουμε τμήματα της παραλίας που δεν υπάρχει καν παλαιός αιγιαλός και άλλα τμήματα που ο παλιός αιγιαλός εκτείνεται στα 800 μέτρα από τη θάλασσα. Αυτό δεν είναι παράλογο; Θα υπήρχε πρόβλημα αν η γραμμή ακολουθούσε την οικοδομική γραμμή;» ανέφερε ο κ. Κυβετός, τονίζοντας πως με τον τρόπο αυτό το Κράτος δεν βάζει τάξη, αφού διεκδικεί σπίτια και ξενοδοχεία τα οποία οικοδομήθηκαν με δάνεια και οικοδομικές άδειες.

«Αμφισβητώ την κρίση της Επιτροπής και θα έπρεπε να υπάρχουν κυρώσεις» σημείωσε ο κ. Κυβετός, τονίζοντας πως πλέον τα περισσότερα μέλη της Επιτροπής έχουν αλλάξει και πλέον αισιοδοξεί πως δε θα προκύψουν τα ίδια προβλήματα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *