Ζάκυνθος

Ο Αντιδήμαρχος για την γέφυρα του Αγίου Χαραλάμπη

[quote style=”2″]Δεν έχουμε αρμοδιότητα να κάνουμε παρέμβαση στη γέφυρα του Αγίου Χαραλάμπη [/quote]

Αναφορά στο ζήτημα των παρεμβάσεων στην γέφυρα του Αγίου Χαραλάμπη που αποφασίστηκαν από το Δήμο, έγινε από τον Αντιδήμαρχο Διονύση Κυβετό, ο οποίος επεσήμανε πως προς το παρόν ο Δήμος δεν έχει αρμοδιότητα για να προχωρήσει στις εργασίες που προγραμμάτισε.

Αυτό όμως που επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος, είναι πως ανεξάρτητα από τις αρμοδιότητες, θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία μεταξύ Δήμου και Περιφερειακής Ενότητας, κάτι το οποίο δε διαπιστώνεται σε άλλες περιπτώσεις όπως είναι το Σχέδιο Πόλης των Ντουρέικων!

«Είχαμε αποφασίσει να γκρεμίσουμε τους τσιμεντόλιθους από τη γέφυρα, αλλά η αρμοδιότητα αυτή παραμένει στην Περιφέρεια, μέχρι να εκδοθεί η νέα Υπουργική Απόφαση που θα μεταβιβάζει αρμοδιότητες και πόρους στο Δήμο! Προς το παρόν λοιπόν δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι» σχολίασε ο Αντιδήμαρχος χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος, επεσήμανε πως δε γνωρίζει το πότε οι νέες αρμοδιότητες θα περάσουν τελικά στους Δήμους και συμπλήρωσε πως οι Δήμοι, δεν πρόκειται να δεχτούν καμία νέα αρμοδιότητα για την οδοποιία, αν δεν συνοδευτεί από τους ανάλογους πόρους.

Σχολιάζοντας τέλος το γεγονός ότι η αρμοδιότητα για τις παρεμβάσεις στη γέφυρα, παραμένουν στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, ανέφερε:

«Εφόσον υπάρχει καλή συνεργασία με την Περιφέρεια, δεν νομίζω πως υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αν όμως η υπόθεση εξελιχθεί όπως με το Σχέδιο Πόλης των Ντουρέικων, όπου περιμένουμε ένα χρόνο για να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με το Δήμο, τότε η εξέλιξη αυτή είναι αρνητική. Δεν είναι θέμα αρμοδιοτήτων, είναι θέμα συνεργασίας»

Ο Αντιδήμαρχος, ανέφερε πως οι Υπηρεσίες του Δήμου, εδώ και πολύ καιρό έχουν στείλει όλα τα έγγραφα που αφορούν το Σχέδιο Πόλης των Ντουρέικων στην Περιφέρεια.

«Έχουμε στείλει έγγραφα με αριθμό πρωτοκόλλου και ημερομηνία, άσχετα με το τι λέει ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ» σχολίασε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως η εκκρεμότητα που αφορά την υπογραφή σύμβασης μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας θα πρέπει να κλείσει.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *