Ζάκυνθος

Ούτε κυκλοφορία, ούτε στάθμευση από την Αστυνομία έως την πλατεία

Μια πρώτη ενημέρωση είχε το Συμβούλιο Πόλης το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στη συνεδρίαση που έγινε για την αρχιτεκτονική προμελέτη του έργου “ανάπλαση της παραλιακής οδού Κ. Λομβάρδου”.

Το κυρίαρχο ζήτημα που αναδείχτηκε από τη συζήτηση  ήταν η αντιμετώπιση της κυκλοφορίας των οχημάτων που θα δημιουργηθεί από την πεζοδρόμηση της παραλιακής.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα σχέδια θα πεζοδρομηθεί το τμήμα από το κτίριο της Αστυνομίας μέχρι το Ηρώο των Πεσόντων και σε αυτό το χώρο δεν θα επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων.

Στο Συμβούλιο παρευρέθηκε ένας από τους μελετητές, ο μηχανικός Σ. Παντελέων, ο οποίος αναχώρησε λίγο αργότερα επειδή υπήρχαν πολλά θέματα για συζήτηση και την ενημέρωση ανέλαβε ο ειδικός σύμβουλος του Δήμου Δ. Μήλεσης.

Αρχικά ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Νίκος Βουτσινάς έδωσε στοιχεία για τον αριθμό των οχημάτων που κινούνται στην πόλη, τα οποία έλαβε από την κυκλοφοριακή μελέτη Ηλιόπουλου. Ο κ. Βουτσινάς ενημέρωσε πως από την Αστυνομία διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων και ότι δεν θα επιτρέπεται ούτε η στάθμευση.  Η μελέτη πρέπει να λύνει προβλήματα, είπε ο κ. Βουτσινάς ο οποίος συμπλήρωσε ότι εδώ και αρκετό καιρό έχει καταθέσει πρόταση για δρομολόγηση  mini-bus για να εξυπηρετείται ο κόσμος και αυτά μπορούν να γίνουν ανεξάρτητα από την κυκλοφοριακή μελέτη. Συγκεκριμένα έχει προτείνει ένα δρομολόγιο προς το Αργάσι, ένα προς τη Μπόχαλη και ένα προς το Ακρωτήρι-Γαϊτάνι.

Σειρά ζητημάτων έθεσε στη συνέχεια ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης Διον. Κακολύρης ο οποίος είπε πως δεν ξεκινάς να χτίζεις ένα σπίτι από τα κεραμίδια. Ζήτησε να βρεθούν πρώτα οι χώροι στάθμευσης, να δοθεί απάντηση για την τύχη της λαϊκής αγοράς και να βρεθεί δρόμος για να φεύγουν τα τουριστικά λεωφορεία που σταθμεύουν στο Ηρώο. Επίσης ανέφερε ότι η κυριότητα του δρόμου ανήκει στην Περιφερειακή ενότητα και όχι στο Δήμο, άρα γίνεται σχεδιασμός σε …ξένα χωράφια.

Ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης Γιάννης Μπέλερης ρώτησε για το ύψος της χρηματοδότησης του έργου και έλαβε την απάντηση ότι είναι 2 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης ρώτησε γιατί σχεδιάζουμε έργα σε χώρο που θα δοθεί σε ιδιώτη με την εκχώρηση του λιμανιού και σημείωσε ότι βρίσκονται χρήματα για μελέτες αλλά όχι για τις μεταφορές των μαθητών στα σχολεία.

Ο σύμβουλος Θαν. Παπαηλιού από την πλειοψηφία είπε ότι υπάρχουν πάντα αντιδράσεις σε ότι καινούργιο προβάλλεται.

Η σύμβουλος Σοφία Δικοπούλου ανέφερε ότι ασχολούνται με φανφαρολογίες και ότι σχεδιάζουν πράγματα που ίσως γίνουν μετά από 20 χρόνια.

Ο σύμβουλος του Δήμου Δ. Μήλεσης έδωσε αναλυτικά στοιχεία και πληροφορίες για τη μελέτη και το σχεδιασμό που έχει γίνει, ενώ ζήτησε να αξιοποιήσουμε τις πιστώσεις που υπάρχουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *