Ζάκυνθος

Ούτε ένα ευρώ επιπλέον δεν έχει εγκρίνει προς το παρόν το Υπουργείο

Στενεύουν επικίνδυνα τα περιθώρια λειτουργίας του Νοσοκομείου Ζακύνθου, με τις ελλείψεις σε καύσιμα και υλικά να είναι εμφανείς, ενώ μέρες μετά την επίσκεψη της ζακυνθινής αντιπροσωπείας στο Υπουργείο Υγείας και τις δεσμεύσεις που έγιναν από τον ίδιο τον Υπουργό Α. Λυκουρέντζο, η κατάσταση παραμένει ως έχει.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον Πρόεδρο του Συλλόγου των εργαζομένων και εκπρόσωπό τους στο διοικητικό συμβούλιο Ευάγγελο Τσώλα, αν και μεσολάβησε παραπάνω από μια εβδομάδα από το ραντεβού στην Αθήνα, η αρμόδια επιτροπή δεν έχει ακόμη εγκρίνει την αύξηση του προϋπολογισμού για το πρόγραμμα προμηθειών.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, την στιγμή που ισχύουν τα ίδια δεδομένα, η προκήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια υλικών και ειδικά καυσίμων, μπορεί να θεωρηθεί παράνομη, αφού γίνεται χωρίς να υπάρχουν τα απαιτούμενα κονδύλια εγγεγραμμένα στον προϋπολογισμό!

Σύμφωνα με τον κ. Τσώλα, επί της ουσίας τίθεται το δίλημμα είτε το Νοσοκομείο να κλείσει, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών είτε οι αρμόδιοι υπάλληλοι να συναινέσουν σε μια παράνομη διαδικασία και να προχωρήσουν σε προμήθειες προϋπολογισμού 45.000 Ευρώ, μετά από κατάτμηση του συνολικού ποσού!

Να σημειωθεί πως ήδη έχει προκύψει θέμα με την έγκριση των πληρωμών αυτών από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ουδείς γνωρίζει τι πρόκειται να γίνει μελλοντικά.

Το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο με σκοπό να αντιμετωπιστεί η πιεστική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και αφού ο Διοικητής Γιάννης Κομιώτης, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε πραγματοποιήσει μια περιήγηση στις κλινικές και είχε διαπιστώσει τις ελλείψεις που υπάρχουν.

Η πρόταση που υπέβαλε ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο ήταν να κηρυχθεί το Νοσοκομείο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης  αλλά να ενημερωθεί σχετικά ο Εισαγγελέας Ζακύνθου. Ακόμη, προτάθηκε σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο να ταξιδέψει στην Αθήνα και να επισκεφτεί το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να παραδώσει τα κλειδιά του Νοσοκομείου στον Υπουργό!

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι και σήμερα Τρίτη, οπότε και συγκαλείται η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων για τις επόμενες ενέργειες τους.

Μέχρι και τότε, οι γιατροί συνεχίζουν να απέχουν από τα τακτικά τους καθήκοντα, ενώ οι εργαζόμενοι προχωρούν σε στάσεις εργασίας.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *