Κοινωνία

Οριστικοποιήθηκε η πώληση του οικοπέδου του σταφιδεργοστασίου!

Το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής έγινε στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού στο Λυκούδι μία ακόμα συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας LIDL και της διοίκησης του ΕΑΣΖ, όπου οριστικοποιήθηκε η πώληση του οικοπέδου του σταφιδεργοστασίου.  

Θα ακολουθήσουν οι διαδικασίες της αγοραπωλησίας και σύμφωνα με πληροφορίες  του –Ε- είναι ικανοποιητικό το τίμημα για την πώληση αυτού του οικοπέδου που βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση. 

Μιλώντας πριν από λίγες ημέρες για το θέμα της πώλησης των ακινήτων ο Διευθυντής του Συνεταιρισμού Πέτρος Βισβάρδης εξήγησε πως στόχος αυτών των κινήσεων είναι να βοηθηθούν οι αγρότες στην εμπορία των προϊόντων τους  κι όχι να ξεπουληθεί η περιουσία της πρώην ΕΑΣΖ. Ακόμα ανέφερε πως τα ακίνητα που προσφέρονται για πώληση είναι (εκτός από το σταφιδεργοστάσιο στην περιοχή του Αγ. Χαραλάμπη), τα δύο ακίνητα που σήμερα στεγάζουν τα σούπερ μάρκετ στην παραλιακή οδό Λομβάρδου και στην Λούμπα στην Καμάρα Αγ. Λαζάρου, αλλά και ένα ακίνητο που έχει αγοραστεί στην οδό Αναπαύσεως και σήμερα νοικιάζεται επίσης από ιδιώτη.

Το πιο σημαντικό είναι ότι η τιμή στην οποία πωλείται το οικόπεδο του σταφοδεργοστασίου είναι πολύ καλή και με αυτά τα χρήματα ο Συνεταιρισμός μπορεί να ξεπληρώσει το μεγαλύτερο μέρος της οφειλής του στην τράπεζα η οποία  βρίσκεται σε στάδιο λίγο πριν τις κατασχέσεις. Όπως και πριν από μερικές εβδομάδες έγραψες ο –Ε-, το δίλημμα εδώ που οδηγήθηκε ο Συνεταιρισμός είναι αν την περιουσία του θα την πάρει η τράπεζα, ή αν θα πουλήσει ο ίδιος ακίνητα για να γλυτώσει από τις κατασχέσεις. Επέλεξαν τη δεύτερη λύση που θεωρείται και καλύτερη αρκεί να υπάρξει μία συνετή διαχείριση των χρημάτων που θα λάβουν. 

Το επόμενο διάστημα θα συνεχιστούν οι συναντήσεις με εκπροσώπους από το LIDL μέχρι να οδηγηθούν στην υπογραφή των συμβολαίων. 

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *