Ζάκυνθος

Οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού καταγγέλλει ο Δήμαρχος

Οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού στο νησί μας κατήγγειλε ο Δήμαρχος Στέλιος Μποζίκης με αφορμή και τα τελευταία περιστατικά πυρκαγιών στα ορεινά και στα  πλαίσια της Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες το μεσημέρι, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα κίνητρα των εμπρηστών που μπορεί να συνδέονται και με την υλοτομία.

 

Ο ίδιος μάλιστα προειδοποίησε πως ο Δήμος θα σταθεί εμπόδιο στην ανεξέλεγκτη έκδοση αδειών υλοτομίας  από το Δασαρχείο τονίζοντας πως κάποιοι τον περασμένο χειμώνα πλούτισαν από τα καυσόξυλα. 

«Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού και αυτό αποδεικνύεται από το εξής: Το πρωί της Δευτέρας, η φωτιά στην Εξωχώρα είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο και ξαφνικά ειδοποιείται η Πυροσβεστική πως υπάρχει φωτιά και στο Γαλάρο. Φεύγουν τα πυροσβεστικά οχήματα από την Εξωχώρα, πάνε στο Γαλάρο και η φωτιά αμέσως αναζωπυρώθηκε. Έχουν καεί εκτάσεις πευκοδάσους και δεν έχω ελπίδες πως θα σβήσουν οι φωτιές άμεσα» σχολίασε ο Δήμαρχος.

Εξηγώντας τι ακριβώς εννοεί κάνοντας λόγο για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού, ο κ. Μποζίκης ανέφερε πως μπορεί κάποιοι μπορεί να θέλουν να αλλάξουν την χρήση γης σε διάφορες περιοχές  και να μετατρέψουν σε ελαιώνες τις δασικές εκτάσεις. Ακόμη, μπορεί να θέλουν να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους χωρίς κόστος ενώ ανέφερε και ακόμη μια αιτία που αφορά την παραγωγή καυσόξυλων.

«Πέρυσι, μετά τις φωτιές στον Άγιο Λέοντα κάποιοι ιδιώτες έγιναν πλούσιοι από τα καυσόξυλα. Έγιναν πλούσιοι με τη βοήθεια της δασικής υπηρεσίας, που έδωσε άδεια υλοτομίας σε συγκεκριμένες περιοχές. Η Δασική Υπηρεσία πρέπει να γνωρίζει πως στα  βουνά δεν υπάρχει ούτε σπιθαμή δημόσιας γης και όλες είναι ιδιωτικές εκτάσεις. Αν λοιπόν και του χρόνου δώσει άδεια για υλοτόμηση ο Δήμος θα είναι μπροστάρης στις κινητοποιήσεις των ορεινών για να μην κοπεί ούτε ένα δέντρο! Δε θα επιτρέψουμε σε κανένα να υλοτομήσει πουθενά στα χωριά!» κατέληξε. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *