Ζάκυνθος

Οραμά μου η ανάπτυξη του τόπου μας, δήλωσε ο Γιώργος Θεοδόσης

Εκατοντάδες συμπολίτες βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στο λιμάνι της Ζακύνθου και υποδέχθηκαν το νέο πλοίο Fior di Levante, ενώ μέχρι αργά το βράδυ χιλιάδες ήταν οι επισκέπτες που ξεναγήθηκαν στα σαλόνια του πλοίου.

Το πλοίο, επιβλητικό και υπερμοντέρνο, μπήκε στο λιμάνι στις 5 και τέταρτο το απόγευμα  και το υποδέχθηκαν, πυροτεχνήματα, περιπλέοντα αλιευτικά σκάφη με αναμένους πυρσούς, περίπου 500 συμπολίτες μας που το καταχειροκρότησαν κατά τον ελλιμενισμό του και η δημοτική μπάντα που παιάνιζε εμβατήρια ενώ χαρμόσυνα εκείνη την ώρα ηχούσαν οι καμπάνες από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου.

Με επευφημίες υποδέχθηκε ο κόσμος που ήταν συγκεντωμένος εκεί τον ιδιοκτήτη της πλοιοκτήτριας εταιρείας, Γιώργο Θεοδόση  που βγήκε μαζί με τους συνεργάτες του και συνοδευόμενος από την οικογένεια του ”έσπασε’ την καθιερωμένη σαμπάνια στη δεξιά πλευρά του πλοίου.

Στη συνέχεια και αφού αποβιβάστηκαν οι ταξιδιώτες, ο κόσμος που περίμενε από το απόγευμα στο λιμάνι, μπήκε στο πλοίο και για πολλές ώρες απολάμβανε την πολυτέλεια και τις διευκολύνσεις που προσφέρει στο επιβατικό κοινό το νέο πορθμείο.

Στις 8 το βράδυ τελέστηκε ο αγιασμός του πλοίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου, ενώ εμφανώς συγκινημένος ο ιδιοκτήτης Γιώργος Θεοδόσης ευχαρίστησε του συνεργάτες του και μίλησε με θερμα λόγια για το όραμά του να προκόψει η Ζάκυνθος, κάνοντας ο καθένας μας, όπως είπε,  ότι μπορεί για να βελτιώσει τη δουλειά του και να προσφέρει ανάπτυξη στο νησί!
 
Στην ομιλία του ο κ. Θεοδόσης υπογράμμισε  ότι το πλοίο Fior Di levante είναι η αρχή μιας προσπάθειας και ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα βήματα για να δημιουργηθεί στο νησί ανάπτυξη και πρόοδος.

Μέχρι αργά το βράδυ στο πλοίο είχαν ανέβει χλιάδες Ζακυνθινοί, ενώ από την Κυριακή το πρωί ξεκίνησε δρομολόγια τακτικής συγκοινωνίας σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *