Ζάκυνθος

Ομόφωνο ψήφισμα των φορέων στο Μουσικό: Παράνομη η διαδικασία από την αρχή μέχρι το τέλος

Παράνομη από την αρχή μέχρι το τέλος χαρακτήρισαν τη διαδικασία του Δήμου με την καταμέτρηση των τετραγωνικών στα κτίρια και την επιβολή νέων δημοτικών τελών οι συμμετέχοντες στην χθεσινοβραδινή συγκέντρωση που έγινε στο Μουσικό σχολείο και εξέδωσαν ψήφισμα το οποίο αύριο θα παραδοθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Το αίτημα των φορέων και πολιτών που συγκεντρώθηκαν χθες είναι η ανάκληση της απόφασης που έλαβε η δημοτική αρχή εδώ και τώρα, καθώς, εκτός των άλλων, εκφράστηκε η άποψη ότι υπάρχει ο κίνδυνος να χρησιμοποιηθεί η βάση δεδομένων από την κυβέρνηση για την επιβολή νέων φόρων στο λαό.

Στην πανζακυνθιακή συγκέντρωση που έγινε χθες πήραν το λόγο και μίλησαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Σπύρος Χειμαριός, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σ. Καλογερίας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Γαργαλέας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων της δημοτικής ενότητας Ζακυνθίων Γιάννης Ξένος και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Παύλος Καψαμπέλης.

Μεταξύ άλλων ζητήθηκε από τους κατοίκους να μην υπογράφουν -προσερχόμενοι στην Πολεοδομία στο Βανάτο για τις ενστάσεις- τα έγγραφα που τους δίνονται με τα οποία αναγνωρίζουν την καταγραφή γιατί είναι παράνομο και ακόμα αναφέρθηκε ότι είναι παράνομη η διαδικασία της ΔΕΗ η οποία έκανε τις πρώτες αλλαγές σε συνεργασία με τους υπαλλήλους του Δήμου, κάτι που όμως σταμάτησε τις επόμενες ημέρες.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Σπ. Χειμαριός είπε ότι ο Δήμος θα μπορούσε να ανατρέξει οπουδήποτε για να συγκεντρώσει τα στοιχεία καθώς η αεροφωτογράφιση δεν είναι μέθοδος επιστημονικά αποδεκτή. Έθεσε το ερώτημα ποιος αλλοίωσε τα τετραγωνικά των κτιρίων εν αγνοία των ιδιοκτητών και αναρωτήθηκε ποιος έκλεβε όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης ζήτησε να μάθει ποιος πήγε στη ΔΕΗ και άλλαξε τα τετραγωνικά χωρίς να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι.

Αμέσως μετά ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σπ. Καλογερίας είπε ότι θα έπρεπε σύμφωνα με το νόμο ο Δήμος να συγκροτήσει συνεργεία με μηχανικούς και να ελέγξει. «Η διαδικασία είναι παράνομη από την αρχή μέχρι το τέλος και κανένας νόμος δεν λέει ότι ο Δήμος μπορεί να κάνει αεροφωτογράφιση. Η σωστή διαδικασία είναι με τις υπεύθυνες δηλώσεις και τα συνοδευτικά έγγραφα από την πλευρά των πολιτών. Μετά ο Δήμος εκ των ενόντων συγκροτεί συνεργεία με μηχανικούς και συντάσσει έκθεση ελέγχου. Με αυτή την έκθεση ο πολίτης καταθέτει ένσταση. Τώρα ο Δήμος μας κατέλαβε εξ’ απήνης γιατί μας στερεί το δικαίωμα ακροάσεως. Δεν μπορεί να είναι όλοι κλέφτες κι απατεώνες και εκ των υστέρων να καλούνται να διορθώσουν τα μέτρα τους» είπε ο κ. Καλογερίας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Γαργαλέας είπε ότι πρέπει να υπάρξει διάλογος και να εφαρμοστούν νόμιμες διαδικασίες. Μετέφερε την απόφαση του ΔΣ σύμφωνα με την οποία ζητείται διετής αναστολή στην εφαρμογή του μέτρου ενώ σημείωσε ότι τα δημοτικά τέλη πρέπει να τα εισπράττουν οι υπηρεσίες του Δήμου και όχι η ΔΕΗ. Εξέφρασε την αγωνία του επειδή 975 επιχειρήσεις έχουν κλείσει στο νησί μας τους τελευταίους μήνες.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων της δημοτικής ενότητας Ζακυνθίων Γιάννης Ξένος εξέφρασε την αγανάκτηση των ξενοδόχων λέγοντας ότι τώρα που υπάρχει κρίση βρήκε την ώρα ο Δήμαρχος να πολλαπλασιάσει τα τετραγωνικά. Επίσης είπε ότι ο Σύλλογος έκανε αρκετές επισκέψεις στο Δήμαρχο από τον οποίο ζήτησε να εφαρμοστούν τα νόμιμα ενώ σημείωσε ότι οι ξενοδόχοι έχουν θιγεί γιατί τους λένε κλέφτες! Ακόμα ο κ. Ξένος υπενθύμισε ότι τα τελευταία 20 χρόνια οι κλοπές που γίνονται στις υπηρεσίες του Δήμου έκαναν τον κλάδο να μην εμπιστεύεται κανέναν.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Παύλος Καψαμπέλης είπε ότι από την πλευρά του ο Σύλλογος βοηθά γιατί το θέμα έχει κοινωνική διάσταση. Είπε πως η δημοτική αρχή εμφανίζεται ανάλγητη και αλαζονική ενώ παράλληλα χαρακτήρισε επικίνδυνη αυτή την πρακτική γιατί μπορεί τα δεδομένα να χρησιμοποιηθούν ως βάση από το υπουργείο οικονομικών για να επιβάλλει νέους φόρους επί των ακινήτων. Ο κ. Καψαμπέλης κάλεσε το Δήμο να κάνει έλεγχο όπου χρειάζεται γιατί δεν μπορεί να είναι όλοι κλέφτες.

Στη συνέχεια ο κ. Χειμαριός διάβασε το ψήφισμα που συνέταξαν οι Σύλλογοι και μετά από διάλογο εγκρίθηκε ομόφωνα.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *