Ομαλά και δίχως την ύπαρξη προβλημάτων ξεκίνησε σήμε-ρα το πρωί στη Ζάκυνθο η ψηφοφορία για το δημοψήφισμα.
Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι εμφανίστηκαν στην ώρα τους ενώ το τελευταίο εκλογικό υλικό που απαιτεί η διαδικασία έ-φτασε χθες το βράδυ από την Αθήνα και παραδόθηκε νωρίς σή-μερα το πρωί στα εκλογικά τμήματα.
Για την σημερινή ψηφοφορία έχουν συσταθεί στο Νομό, 99 εκλογικά τμήματα. Το σύνολο των εκλογέων ανέρχεται σε 41.670 και θα ψηφίσουν επίσης 120 ετεροδημότες εκλογείς από διάφορες εκλογικές περιφέρειες της Χώρας.
Η αναγνώριση των εκλογέων, για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος γίνεται με την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιά-ριο υγείας, όλων των ασφαλιστικών ταμείων.
Οι ετεροδημότες εκλογείς που παραμένουν εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών, αλλά και όσοι υπέβαλαν σχετική αίτηση εγγραφής τους, μέχρι την 30η Απριλίου 2015, μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαί-ωμα στον τόπο διαμονής τους.
Όλοι οι εκλογείς του Νομού θα ψηφίσουν στα ίδια εκλογι-κά τμήματα που είχαν ψηφίσει κατά τις Βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουάριου 2015.
Για τους ετεροδημότες εκλογείς δεν θα συσταθεί ειδικό εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών και το εκλογικό τους δικαίωμα θα ασκήσουν στα εκλογικά τμήματα του τόπου κατοικίας τους.