Ζάκυνθος

Ομαλά κύλησε η πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των τραπεζών Κύπρου και Λαϊκή

Συγκρατημένη ήταν χθες η κίνηση στα δύο υποκαταστήματα των -μέχρι πρότινος -κυπριακών  τραπεζών που λειτουργούν στη Ζάκυνθο και παρά το γεγονός ότι παρέμειναν κλειστές για διάστημα 10 ημερών, η προσέλευση του κοινού ήταν σε φυσιολογικά επίπεδα, με δεδομένες βέβαια τις ανάγκες σε «ρευστό» που προέκυψαν όλο το προηγούμενο διάστημα και θα έπρεπε να καλυφθούν με αναλήψεις χρημάτων.

Η εφημερίδα μας επισκέφτηκε τα υποκαταστήματα της Τράπεζας Κύπρου στην οδό Ταβουλάρη αλλά και της Λαϊκής – Marfin στην παραλιακή και συνομίλησε με συναλλασσόμενους, με το προσωπικό, αλλά και διευθυντικά στελέχη των δύο υποκαταστημάτων.

Αυτό που επισημάνθηκε από τους εκπροσώπους των δύο υποκαταστημάτων είναι πως η χθεσινή πρώτη ημέρα λειτουργίας των τραπεζών κύλησε χωρίς προβλήματα, με μοναδικό αξιόλογο χαρακτηριστικό, το γεγονός ότι οι καταθέτες ήθελαν να ενημερωθούν αναλυτικότερα για την συγχώνευση με τον τραπεζικό όμιλο Πειραιώς αλλά και για την κίνηση των λογαριασμών τους.

Τόσο οι καταθέτες όσο οι εργαζόμενοι στα υποκαταστήματα υποδέχτηκαν με ανακούφιση τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στον -Ε- δεν υπήρξε ανάληψη μεγάλων κεφαλαίων από τους λογαριασμούς.

Αντίθετα οι συναλλαγές αφορούσαν ποσά που δεν ξεπέρασαν τις 10 με 15.000 Ευρώ, με δεδομένο μάλιστα ότι βρισκόμαστε στο τέλος του μήνα, οπότε και είθισται να γίνονται πληρωμές. Η πλειοψηφία των πελατών επισκέφτηκε τα δύο υποκαταστήματα για να ενημερωθεί, αν και είχε αντλήσει ένα μεγάλο μέρος της πληροφόρησης από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Οι καταθέτες θεωρούν πως οι καταθέσεις τους είναι ασφαλείς με δεδομένη την εγγύηση ενός μεγάλου τραπεζικού ομίλου στην Ελλάδα και δεν κινδυνεύουν περισσότερο από όσο θα μπορούσαν αν κινδυνεύουν σε οποιαδήποτε άλλη τράπεζα της Χώρας.

Σε ότι αφορά το προσωπικό των δύο τραπεζών, η πληροφόρηση που υπάρχει από τις κεντρικές διοικήσεις των τραπεζών αναφέρουν πως δεν κινδυνεύουν θέσεις εργασίες και οι υπάλληλοι θα παραμείνουν στο υφιστάμενο εργασιακό τους καθεστώς.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *