Κοινωνία

Ομάδα Ζάκυνθος – Καθαρά Νερά: Mε νομική υπόσταση για νέο κύκλο παρεμβάσεων

Πολλά και ενδιαφέροντα σε σχέση με τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που αναλαμβάνουν μας είπαν τα μέλη της Ομάδας Ζάκυνθος – Καθαρά Νερά κατά τη διάρκεια της συζήτησης που κάναμε στην ραδιοφωνική εκπομπή «Πρώτη Ματιά» όπου φιλοξενήθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Ο Δημήτρης Κλάδης, η Τότα Ακτύπη αλλά και ο Γεώργιος Χαρτάς Σωληναραίος ξεκαθάρισαν τις προθέσεις της ομάδας που δραστηριοποιούνται εθελοντικά με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και ειδικότερα των θαλασσών.

Πολύ σύντομα η ομάδα θα αποκτήσει ένα θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας και θα έχει μια νομική υπόσταση που θα διευκολύνει τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της.

Σε ότι αφορά δε το πρόγραμμα δειγματοληψιών, προς το παρόν έχει γίνει μόνο μια δειγματοληψία, η οποία όμως ξεκαθάρισε ο χημικός μηχανικός Γεώργιος Χαρτάς Σωληναραίος δεν δείχνει κάτι διαφορετικό σε σχέση με τα στοιχεία που κατέγραψαν οι δημόσιες αρχές. Ζητούμενο όμως είναι να υπάρχει συντονισμός, συνεργασία και κοινή προσπάθεια ώστε οι εθελοντές να λειτουργούν υποστηρικτικά και να κάνουν δειγματοληψίες ει δυνατόν σε περιόδους ή σε περιοχές όπου δεν γίνονται οι δειγματοληψίες από το Υγειονομικό, το Πάρκο ή το Υγειονομικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *