Κοινωνία

Ολοκληρώθηκε το κτήριο του Πυροσβεστικού Σταθμού στο αεροδρόμιο

Με την κατασκευή του νέου κτηρίου που φιλοξενεί πλέον τον Πυροσβεστικό Σταθμό του αεροδρομίου ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες οι εργασίες για την ανακαίνιση του αεροδρομίου Ζακύνθου από την Fraport, αλλά η τελετή εγκαινίων που είχε προγραμματίσει η εταιρεία που έχει αναλάβει τη διαχείριση της υποδομής αυτής για τα επόμενα χρόνια μετατίθεται για αργότερα, κατά πάσα πιθανότητα πριν ξεκινήσει για τα καλά η νέα τουριστική περίοδος.

Υπενθυμίζουμε πως οι παρεμβάσεις που έχουν ήδη γίνει περιλαμβάνουν το χώρο που φιλοξενεί τις εμπορικές δραστηριότητες και τα καταστήματα Dudy Free που εδώ και μήνες έχουν επεκταθεί σε μια πολύ μεγαλύτερη επιφάνεια του πρώτου ορόφου, ενώ έχει ήδη ολοκληρωθεί η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων όπως το σύστημα πυρόσβεσης, αλλά και το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας που καλύπτει όλους τους χώρους του αεροδρομίου.

Αλλαγές υπάρχουν ακόμη στις τουαλέτες, στο χώρο των απολεσθέντων, στα ιατρεία και τα γραφεία της Αστυνομίας στις αίθουσες αφίξεων αλλά και αναχωρήσεων.

Πριν την έναρξη της σεζόν μετατίθεται η τελετή για τα εγκαίνια

Ο Πυροσβεστικός Σταθμός

Ο Πυροσβεστικός Σταθμός του αεροδρομίου λειτουργεί από την άνοιξη του 2017, οπότε και ξεκίνησε η διαχείριση του αεροδρομίου από τη fraport. Μέχρι πρότινος η Υπηρεσία στεγαζόταν σε κοντέινερ αλλά εδώ και λίγο διάστημα το νέο κτήριο είναι έτοιμο να στεγάζει το ανθρώπινο δυναμικό αλλά και τον εξοπλισμό.

Διοικητής της Υπηρεσίας που σήμερα λειτουργεί με 35 Πυροσβέστες είναι ο Νίκος Ντόβρος, που κατά το παρελθόν υπηρετούσε στην Π.Υ. Ζακύνθου ενώ η δύναμη της Υπηρεσίας προβλέπει συνολικά 35 άτομα.

Η Υπηρεσία του αεροδρομίου έχει αρμοδιότητα αποκλειστικά και μόνο για τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου αλλά και σε μια ακτίνα 8 χιλιομέτρων περιμετρικά του αεροδρομίου σε περίπτωση ατυχήματος. Διαθέτει δυο Πυροσβεστικά οχήματα, καθώς και ένα εφεδρικό και ευτυχώς από την ημέρα της λειτουργίας μέχρι σήμερα δεν χρειάστηκε να αντιμετωπίσει κάποιο εξαιρετικά σοβαρό συμβάν.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *