Ζάκυνθος

Ολοκληρώθηκε η αυτοψία στο λιμανάκι του Κερίου

Κλιμάκιο της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων ολοκλήρωσε πρόσφατα τις αυτοψίες στο λιμανάκι του Κερίου και η έγκριση του έργου της κατασκευής αλιευτικού καταφυγίου από την συγκεκριμένη υπηρεσία εξασφαλίστηκε πρόσφατα, μια που αποτελούσε προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων .

Την μελέτη για το συγκεκριμένο έργο, έχει αναλάβει το γραφείο της λιμενολόγου κ. Μαριλένας Φράγκου, η οποία τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε στη Ζάκυνθο στο πλαίσιο της συζήτησης για την εκπόνηση του Master Plan για το λιμάνι, που επίσης έχει αναλάβει το γραφείο της.

Μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η κ. Φράγκου αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο έργο, τονίζοντας πως οι καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Όρων οφείλονται και στην εκκρεμότητα που παρουσιάστηκε με την χάραξη της γραμμής αιγιαλού και παραλίας.

«Το αλιευτικό καταφύγιο του Κερίου βρίσκεται στη φάση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης και φαίνεται πως η διαδικασία ολοκληρώνεται μέσα στις επόμενες ημέρες. Αυτό που εκκρεμεί είναι ο καθορισμός του φορέα διαχείρισης και λειτουργίας του έργου, που θα είναι το Λιμενικό Ταμείο Ζακύνθου» ανέφερε η κ. Φράγκου, συμπληρώνοντας πως το λιμανάκι του Κερίου, μπορεί να συμπεριλαμβανόταν στο ΦΕΚ του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου αλλά δεν υπήρχε καθορισμός ορίων αιγιαλού και παραλίας αλλά και ζώνη λιμένα.

Σύμφωνα τέλος με την μελετήτρια, εφόσον οι Περιβαλλοντικοί Όροι του έργου εκδοθούν άμεσα σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, τότε υπάρχει το χρονικό περιθώριο ώστε το έργο να προταθεί προς ένταξη στο ΕΣΠΑ.

 

Στο ΥΠΕΚΑ η ανάπλαση της παραλίας Αργασίου

Σε ότι αφορά ακόμη μια μελέτη που εδώ και πολύ καιρό έχει αναλάβει το γραφείο της κ. Φράγκου και αφορά την ανάπλαση της παραλίας του Αργασίου, δήλωσε πως ο φάκελος βρίσκεται στην Υπηρεσία Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ και υπολείπεται η έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων του έργου από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *