Ζάκυνθος

Ολα τα άπλυτα στη φόρα: Γίναμε “ρόμπα” στα κανάλια με τους “μαϊμού τυφλούς”

Όλο το φάσμα της διαπλοκής του πολιτικού μας συστήματος και των οργανωμένων πελατειακών σχέσεων ξεδιπλώνεται τις τελευταίες ώρες στις οθόνες των εθνικών καναλιών με την κοινή γνώμη να μένει σχεδόν άφωνη από τις αποκαλύψεις. Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για τους 640 παράνομα επιδοτούμενους τυφλούς η δημοσιογραφική έρευνα επικεντρώθηκε στους πρωταγωνιστές   του σκανδάλου τόσο από υπηρεσιακής πλευράς όσο κυρίως από την πολιτική.

 

Έτσι σε τρία τουλάχιστον μεγάλης ακροαματικότητας εθνικά κανάλια βρέθηκαν ενώπιος – ενώπιο ο αρμόδιος υφυπουργός Μάρκος Μπόλαρης, ο Δήμαρχος Στέλιος Μποζίκης, ο πρώην Νομάρχης Διονύσης Γάσπαρος και ο οφθαλμίατρο Βάρτζελης.

Μιλώντας στο Mega, το πρωί της Τρίτης, ο Στ.Μποζίκης ανέφερε ότι σε σύνολο 40.000 κατοίκων στη Ζάκυνθο, είχαν βεβαιωθεί 700 τυφλοί. Όλοι είχαν γνωματεύσεις από τον ίδιο γιατρό, κατήγγειλε ο δήμαρχος και πρόσθεσε: «Έπρεπε να είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα από την πρώτη στιγμή. Όχι να περιμένουμε το πόρισμα των επιθεωρητών από τον Οκτώβριο».

Παράλληλα, ο δήμαρχος κατήγγειλε ότι «με τα επιδόματα αυτά ο νομάρχης έπαιρνε τις εκλογές».

Κατά την επίσημη καταγραφή των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων, τα στοιχεία από την οποία δημοσιοποιήθηκαν τη Δευτέρα, στη Ζάκυνθο εμφανίστηκαν περίπου 100 από τους 700 που έπαιρναν το επίδομα επί χρόνια.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του ελέγχου, ακόμη και από τους 100 που εμφανίστηκαν ως δικαιούχοι του επιδόματος, οι πραγματικοί τυφλοί είναι ακόμη λιγότεροι. 

Ο δήμαρχος Ζακύνθου παραδέχθηκε ότι ήταν μια κατάσταση που όλοι γνώριζαν στο νησί. «Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Όμως προσπαθήσαμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε από πλευράς δήμου. Κόψαμε το επίδομα σε 500 από τους 700 που είχαν βεβαιώσεις, όταν ζητήσαμε να φέρουν και δεύτερη γνωμάτευση από άλλο γιατρό» ανέφερε.

 

 

 

 

Από την αντιπαράθεση προέκυψαν τα εξής στοιχεία: – Για τον Διευθυντή του τοπικού ΟΑΕΔ ο οποίος αν και δεν είχε πρόβλημα υγείας ελάμβανε το επίδομα συγενικού του προσώπου.

-Για πρόεδρο τοπικού συμβουλίου που ελάμβανε το επίδομα μαζί με άλλα συγγενικά του πρόσωπα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *