Ζάκυνθος

Ολα έτοιμα για τη μάχη των εκλογών

Η προετοιμασία για τις εκλογές συνεχίζεται και το εκλογικό υλικό έχει δοθεί στο Δήμο όπου με τη σειρά του το διανέμει στους δικαστικούς αντιπροσώπους μαζί με τις σχετικές οδηγίες του υπουργείου εσωτερικών.

Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας συνεχίστηκε η διαδικασία, κάτι που θα ολοκληρωθεί σήμερα με την παράδοση-παραλαβή όλου του υλικού.

Υπενθυμίζεται ότι τα γραφεία του Δήμου αλλά και της Περιφερειακής ενότητας θα είναι ανοιχτά όλη μέρα σήμερα Παρασκευή, αύριο Σαββάτο καθώς και την Κυριακή μέχρι την ολοκλήρωση της μετάδοσης των αποτελεσμάτων.

Στο νομό Ζακύνθου ψηφίζουμε στα 99 εκλογικά τμήματα που έχουν συσταθεί ενώ για τους ετεροδημότες υπάρχει 1 εκλογικό τμήμα στο 1ο δημοτικό σχολείο.

Η ψηφοφορία της Κυριακής  αρχίζει με την ανατολή του ηλίου, στις 7 το πρωί  και λήγει στις 7 το απόγευμα με τη δύση του ηλίου.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι δημότες,  που  γεννήθηκαν  μέχρι και το έτος 1996 είναι εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο και δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν.

Η  αναγνώριση των εκλογέων, για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος  γίνεται με την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας,  όλων των ασφαλιστικών  ταμείων.

Στη Ζάκυνθο οι εκλογείς  μπορούν να εκφράσουν την προτίμησή τους σε έναν  μόνο υποψήφιο,  σημειώνοντας σταυρό  δίπλα στο ονοματεπώνυμό  του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *