Ζάκυνθος

Οι φλόγες έζωσαν Γύρι, Σκουληκάδο και Αγία Μαρίνα

Σε έξαρση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε στη Λούχα η οποία μέχρι χθες είχε κάψει πάνω από 100 στρέμματα δασικής έκτασης και επεκτάθηκε στα γειτονικά χωριά. Λόγω της επικινδυνότητάς της κλήθηκαν για βοήθεια πυροσβεστικά αεροπλάνα και δυνάμεις της ΕΜΑΚ για να περιορίσουν το ενδεχόμενο πρόκλησης ζημιών σε καλλιέργειες και κατοικήσιμες περιοχές.

Πυκνοί καπνοί χθες, όλη τη διάρκεια της ημέρας, έκαναν την εμφάνισή τους και έδειξαν πόσο μεγάλη ήταν η έκταση της φωτιάς και τα καιόμενα είδη. Τα πανέμορφα πευκοδάση των ορεινών για μία ακόμα φορά παραδόθηκαν στις φλόγες και σήμερα αναμένεται να μεγαλώσει ο αριθμός των καμένων στρεμμάτων αφού η φωτιά έκαιγε όλη τη νύχτα.

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η φωτιά στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας επεκτάθηκε και από τη Λούχα κατευθύνθηκε στο Γύρι, στο Σκουληκάδο και την Αγία Μαρίνα.

Όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου μαζί με τη βοήθεια που ήλθε από την Πελοπόννησο κατέβαλαν προσπάθειες για να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Χθες βρέθηκαν στη Ζάκυνθο 3 πυροσβεστική αεροπλάνα που κλήθηκαν για να κάνουν ρίψεις νερού.

Στην κατάσβεση συνέβαλαν 27 άνδρες και 12 οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Ζακύνθου μαζί με πεζοπόρα τμήματα από την 6η ΕΜΑΚ. Χθες το βράδυ ήλθαν στο νησί άλλοι 15 άνδρες της ΕΜΑΚ με 4 οχήματα καθώς επίσης 1 πυροσβεστικό όχημα από τον Πύργο, 1 από τα Λεχαινά και 1 από την Πάτρα με 9 άνδρες.

Η φωτιά μέχρι αργά χθες το βράδυ βρισκόταν σε εξέλιξη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *