Ζάκυνθος

Οι υπάλληλοι του Δήμου απαντούν με νομικά μέσα στο Υπουργείο

Με νομικά μέσα θα κινηθούν οι δημοτικοί υπάλληλοι, απέναντι στη διαδικασία αποστολής από το Δήμο Ζακυνθίων προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, των στοιχείων των εργαζομένων των οποίων οι  συμβάσεις μετατράπηκαν από ορισμένου σε αορίστου χρόνου προκειμένου να ελεγχθούν.

Μετά από την χθεσινή Γενική Συνέλευση, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα έντασης και συχνών αντιπαραθέσεων, με κάποιους  εργαζόμενους να καταγγέλλουν διακρίσεις ως προς τις κατηγορίες των συμβασιούχων που θα ελεγχθούν και απόκρυψη των στοιχείων που αφορά την λίστα που εστάλη στο Υπουργείο, αποφασίστηκε η ανάθεση σε δικηγόρο για νομική στήριξη των δημοτικών υπαλλήλων, η αίτηση προς τον Εισαγγελέα Ζακύνθου για να κατοχυρωθεί το έννομο συμφέρον και να ζητηθεί η λίστα που εστάλη για τον επανέλεγχο των συμβάσεων αορίστου χρόνου, η υποβολή ασφαλιστικών μέτρων για να μην ελεγχθούν οι φάκελοι και η άσκηση αγωγής κατά παντός υπευθύνου για διάκριση υπαλλήλων.

Η «λίστα» που εστάλη προς τις αρμόδιες υπηρεσίες από το Δήμο και περιλαμβάνει στοιχεία για τους εργαζόμενους με συμβάσεις αορίστου χρόνου, αποτέλεσε βασικό σημείο αναφοράς κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, στην οποία δεν παρευρέθηκε ο Δήμαρχος αλλά ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Δ. Παλλαδινός και ο νομικός σύμβουλος του Δημάρχου Γ. Κολοκοτσάς.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δ. Τουρκάκης, κατήγγειλε πως παρά τα συνεχή αιτήματά του προς την Διεύθυνση Προσωπικού, αλλά και προς το Δήμαρχο και άλλους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, η λίστα των συμβασιούχων που εστάλη για έλεγχο δεν κοινοποιήθηκε στο Σωματείο.

Ο ίδιος αλλά και άλλοι εργαζόμενοι που πήραν το λόγο ζήτησαν μάθουν με ποια κριτήρια εστάλησαν στοιχεία ορισμένων συμβασιούχων με πλήρεις φακέλους και άλλά απλά ονομαστικά, για να λάβουν την απάντηση από τους κ.κ, Παλλαδινό και Κολοκοτσά σχετικά με το τι προβλέπεται στην εγκύκλιο του Υπουργείου. Μάλιστα ο κ. Κολοκοτσάς τόνισε πως δεν προκύπτει από πουθενά η απόλυση των συγκεκριμένων υπαλλήλων που θα ελεγχθούν.

Αντιπαραθέσεις τέλος προέκυψαν και μεταξύ του Προέδρου του Συλλόγου με τον Διευθυντή Προσωπικού, σχετικά με το αν συνιστά ‘η όχι παράβαση καθήκοντος η αποστολή των στοιχείων αλλά και για τα κριτήρια με βάση τα οποία εστάλησαν τα στοιχεία.
 
Μαριλένα Παπαδάτου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *