Ζάκυνθος

Οι προμήθειες στο Νοσοκομείο δεν επαρκούν μέχρι το τέλος του χρόνου

Οι λύσεις που δόθηκαν για την λειτουργία του Νοσοκομείου Ζακύνθου είναι εμβαλωματικές και όχι ουσιαστικές, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον -Ε- το μέλος της ΕΝΙΖ Νίκος Ποταμίτης και ο ίδιος τόνισε πως οι προμήθειες  του ιδρύματος δεν είναι εξασφαλισμένες μέχρι το τέλος του 2013, αλλά μόνο μέχρι το τέλος του Καλοκαιριού. Την ίδια στιγμή, ο κ. Ποταμίτης ανέδειξε για ακόμη μια φορά το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, σημειώνοντας πως μέχρι τώρα οι εξαγγελίες για προσλήψεις δεν έχουν γίνει πράξη!

Αύριο Παρασκευή, γιατροί και λοιπό προσωπικό στο Νοσοκομείο Ζακύνθου θα συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση για την Υγεία, που συγκαλούν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και η  Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

«Βρέθηκαν κάποιες λύσεις για την προμήθεια υλικών στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, αλλά αυτές δε θα μας καλύψουν μέχρι το τέλος του χρόνου. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στα υπόλοιπα Νοσοκομεία της χώρας, αφού υπάρχει πρόβλημα με τον προϋπολογισμό που είναι κατά 50% μειωμένος σε σχέση με πέρυσι!» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ποταμίτης.

Για τις ελλείψεις σε προσωπικό, δήλωσε πως εδώ και τρία χρόνια δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη την ίδια στιγμή που οι συνταξιοδοτήσεις είναι πολυάριθμες.

«Αν ένα Νοσοκομείο χάσει το 10% της δύναμής του, δεν μπορεί να λειτουργήσει, αφού δεν καλύπτονται οι βάρδιες. Το Νοσοκομείο δεν είναι κατάστημα που κλείνει, ενώ ειδικά στη Ζάκυνθο εφημερεύει 24 ώρες το 24ωρο και 365 ημέρες το χρόνο! Σήμερα λείπουν σε όλη την Ελλάδα 6.500 γιατροί από το ΕΣΥ και οι νέοι γιατροί, είτε ανοίγουν δικό τους ιατρείο για να βγάλουν τα προς το ζην ή έχουν ήδη φύγει για το Εξωτερικό και κανείς δε γνωρίζει αν θα επιστρέψουν» είπε χαρακτηριστικά.

Ειδικά για τους γιατρούς στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, θύμισε πως έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία κρίσης για 15 θέσεις, εδώ και 2,5 χρόνια αλλά δε γίνονται οι διορισμοί!

«Έχουν δοθεί από το Νοσοκομείο σε προτεραιότητα οι ανάγκες για πέντε  θέσεις όπως είναι οφθαλμίατρος, αιματολόγος, καρδιολόγος κτλ, αλλά τίποτα δεν προχωρά! Το Νοσοκομείο παραπαίει και  τα χρήματα για τις εφημερίες έχουν μειωθεί» σχολίασε ακόμη ο κ. Ποταμίτης, επισημαίνοντας και τα προβλήματα στο υπόλοιπο βοηθητικό προσωπικό.

«Δεν είναι δυνατόν η Τρόικα να απαγορεύει την πρόσληψη καθαριστριών αλλά να επιτρέπει την ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιωτικά συνεργεία που είναι μια διαδικασία  πιο ακριβή. Με τα λεφτά που δίνονται στα συνεργεία θα μπορούσαν να προσληφθούν τέσσερις καθαρίστριες !» τόνισε ο κ. Ποταμίτης, συμπληρώνοντας πως στο Νοσοκομείο Ζακύνθου η μοναδική μόνιμη υπάλληλος καθαρίζει 13.000 τετραγωνικά μέτρα και ιδιωτικό συνεργείο που πληρώνεται με 10.000 Ευρώ, καθαρίζει 3.000 Ευρώ!

«Στόχος είναι αφού ιδιωτικοποιηθεί η καθαριότητα, η τεχνική κάλυψη, η σίτιση να ιδιωτικοποιηθούν και οι ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες» κατέληξε.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *