Quantcast

Γνώμες

Οι πολιτικές και οι ανθρώπινες συμπεριφορές

Οι επιθέσεις που δέχεται ο Δήμαρχος της Ζακύνθου κορυφώνονται και εκείνο που η κοινή γνώμη αναζητά είναι η αιτία που συμβαίνει αυτό, καθώς άπαντες αναγνωρίζουν πως ο κ. Αρετάκης είναι ένας έντιμος συμπολίτης μας και αναδείχτηκε σε αυτό το ανώτερο αξίωμα του πρώτη δημότη από τους Ζακυνθινούς που τον εξέλεξαν για να φέρει την κάθαρση στο χώρο της αυτοδιοίκησης.

Κάθε μέρα που περνά οι επιθέσεις που δέχεται ο Δήμαρχος αυξάνονται και με δεδομένο πως κανένας μας δεν είναι τέλειος, αναρωτιόμαστε ποια είναι τα κίνητρα και τα ελατήρια αυτών που επιτίθενται και αυτών που υποκινούν τις επιθέσεις.

Μια σειρά από ενέργειες, πρωτοβουλίες και αποφάσεις που έχουν ληφθεί μπορεί να είναι αντίθετες από διάφορες επαγγελματικές ομάδες αλλά βρίσκονται στην κατεύθυνση εξωραϊσμού της εικόνας της πόλης μας. Μια άλλη ενέργεια που σχετίζεται με την λειτουργία των δημοτικών επιχειρήσεων στοχεύει στον περιορισμό της σπατάλης και στον γενικότερο έλεγχό τους (βλέπε ΔΕΥΑΖ και ΦοΔΣΑ).

Σε όλα αυτά η νέα δημοτική αρχή θα έπρεπε να είχε βοήθεια και όχι να γίνονται αυτά που γνωρίζουμε για ψηφοθηρικούς ή άλλους λόγους. Οι καταστηματάρχες πρέπει να δουλέψουν και να επιβιώσουν αλλά με όρους που δεν θα προσβάλλουν την αισθητική μας και θα επιτρέψουν στη Ζάκυνθο να συνεχίσει να λέγεται το «Άνθος της Ανατολής».

Για τις Δημοτικές επιχειρήσεις έπρεπε όλοι οι αιρετοί να «βάλουν πλάτη» για να τις εξυγιάνουμε κι όχι να χρωστάνε κάθε φορά και σε κάθε τετραετία όλο και περισσότερα! Αν δεν μπορούν να ελεγχθούν και να εξυγιανθούν, τότε ας κλείσουν και ας λειτουργούν σαν υπηρεσίες του Δήμου. Οι δημότες που πληρώνουν (όσοι πληρώνουν δηλαδή) θέλουν να έχουν νερό και καθαριότητα χωρίς πολλά λόγια, ατέρμονες συσκέψεις και μηδέν αποτέλεσμα.

Αυτοί που αντιδρούν και καταγγέλλουν, επιβάλλεται να κάνουν αντιπολίτευση και να ελέγχουν την εξουσία αλλά για τα στραβά και τ’ ανάποδα, για τα παράνομα και όσα αποφασίζονται χωρίς σεβασμό στα χρήματα που πληρώνουν οι δημότες.

Αυτοί που με διαβάζουν (και μας διαβάζουν σαν εφημερίδα) γνωρίζουν πως δεν ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που γίνονται κολλιτσίδα στην εξουσία με ιδιοτελείς σκοπούς. Γι’ αυτό και πρέπει να προβληματιστούν από τα γραφόμενα και να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα.

Η πολιτική στην ιδιαίτερη πατρίδα μας πρέπει να έχει υπόβαθρο που θα είναι στην υπηρεσία του λαού μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *