Το καλό κλίμα που επικρατεί φέτος στην τουριστική αγορά μετέφερε μιλώντας στον –Ε- ο Πρόεδρος του Συλλόγου ξενοδόχων Αλυκών Άκης Ποταμίτης ο οποίος ενδεικτικά είπε ότι δεν έχουν ζητηθεί μειώσεις τιμών από τους τουρ οπερέιτορς και αυτό είναι κάτι που έχει να συμβεί εδώ και πολύ καιρό.
Για την προηγούμενη χρονιά ο κ. Ποταμίτης είπε ότι πήγαμε καλά λόγω της συγκυρίας και δεν κάναμε κάτι εμείς ως χώρα ή σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. «Η Β. Αφρική έχει προβλήματα, στην Τουρκία υπάρχει αστάθεια πολιτική και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μειωθούν εκεί οι αφίξεις και πολλοί τουρίστες να κλείνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα. Έχουμε και ποσοτική αύξηση στους τουρίστες και μικρή άνοδος στις τιμές μας. Δεν αντιμετωπίζουμε το φαινόμενο άλλων χρόνων όπου τέτοια εποχή είχαμε εδώ τους τουρ οπερέιτορς να ζητούν μειώσεις τιμών που έφταναν το 10%. Σε αυτό τον τομέα έχουμε στασιμότητα και από την ανατολική αγορά μία αύξηση των τιμών» επεσήμανε ο κ. Ποταμίτης και χαρακτήρισε τις εξελίξεις πολύ θετικές σε μια εποχή που οι επιχειρηματίες έχουν οικονομικά προβλήματα αφού τα έσοδά τους εξανεμίζονται.
Για την οικονομική κατάσταση των τουριστικών επιχειρήσεων ο Πρέοδρος των ξενοδόχων Αλυκών είπε: «Αυτά που συμβαίνουν στην οικονομία δημιουργούν ένα αντι-επενδυτικό κλίμα γιατί η φορολογία στις ανώνυμες εταιρείες των ξενοδοχείων αγγίζει το 60% και μας δημιουργούν ένα αφόρητο κλίμα καθώς μέσα σε 140 ημέρες πρέπει να βγουν τα έξοδα για όλο το χρόνο».
Μετά τις πρόσφατες επαφές των ξενοδόχων με το Βουλευτή και τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Ποταμίτης δήλωσε: «είχαμε αυτή τη συνάντηση και παρευρέθηκε αντιπροσωπεία από όλους τους Συλλόγους ξενοδόχων. Χρειάζεται μια ελάχιστη συναίνεση για να προχωρήσουμε όλοι μαζί. Εμείς συζητήσαμε όλα τα θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της Ζακύνθου και εντοπίσαμε το σοβαρό θέμα της ίσης μεταχείρισης των πάντων από την πλευρά της πολιτείας. Αν αυτό δεν γίνει δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε. Κατατέθηκαν απόψεις σύμφωνα με τις οποίες μεγάλες επιχειρήσεις έχουν “στεγνώσει” το τραπεζικό σύστημα και είναι τα περίφημα θαλασσοδάνεια. Το κόστος αυτό έχει μεταφερθεί στις πλάτες των άλλων επιχειρηματιών που πληρώνουν υψηλά επιτόκια».