Ζάκυνθος

Οι εργαζόμενοι ανέλαβαν την μετακόμιση στο νέο Νοσοκομείο

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου είναι αυτοί που έχουν αναλάβει εξ΄ολοκλήρου το «βάρος» της μετεγκατάστασης στο νέο κτήριο και σύμφωνα με όσα υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ευάγγελος Τσώλας, αυτό γίνεται αφού ολοκληρώσουν την βάρδιά τους! Να σημειωθεί πως ο Πρόεδρος των Εργαζομένων συμμετέχει στην ειδική επιτροπή που έχει συσταθεί για την μετεγκατάσταση στο νέο κτήριο και η οποία έχει ήδη συνεδριάσει κάποιες φορές για να προγραμματίσει τις λεπτομέρειες γύρω από αυτή τη διαδικασία.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσώλας, μιλώντας στον  –Ε-, οι εργαζόμενοι είναι εκείνοι που καθαρίζουν το νέο κτήριο, ενώ μεταφέρουν με τα αυτοκίνητά τους αντικείμενα από το παλιό Νοσοκομείο στο νέο!

Μετά από πολλά χρόνια αναμονής, η λειτουργία του νέου Νοσοκομείου στο Γαϊτάνι, γίνεται πλέον πραγματικότητα και όπως έχει ήδη ανακοινωθεί με Δελτίο Τύπου της Διοίκησης, η μετεγκατάσταση θα ξεκινήσει την Παρασκευή.

Εν τω μεταξύ όμως, οι αίθουσες του νέου κτηρίου θα πρέπει να είναι έτοιμες για να «υποδεχτούν» τα έπιπλα και τον εξοπλισμό, ενώ θυμίζουμε πως πρόσφατα δημοσιεύτηκε ο διαγωνισμός για την μίσθωση συνεργείου, που θα αναλάβει την μεταφορά του ευαίσθητου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Ο κ. Τσώλας ανέφερε πως ο Σύλλογος έχει δεχτεί πολλά παράπονα από τα μέλη του και υποστήριξε πως αφενός ο χρόνος μέσα στον οποίο γίνεται η μεταφορά είναι πολύ σύντομος, αφετέρου πως δεν διατέθηκαν χρήματα για αυτή τη διαδικασία, όπως θα έπρεπε.

«Υπάρχει ικανοποίηση, αφού πλέον μπαίνουμε στην τελική ευθεία για να λειτουργήσει το Νοσοκομείο. Πρέπει όμως να πω πως έχει γίνει μεγάλο φόρτωμα στους εργαζόμενους και δέχομαι πολλά παράπονα! Έχουν μείνει ελάχιστες ημέρες και οι συνάδελφοι, αφού τελειώσουν τη δουλειά τους εδώ πηγαινοέρχονται με τα αυτοκίνητά τους μεταφέροντας πράγματα και καθαρίζουν! Πιστεύαμε πως θα υπήρχαν και κάποιοι εθελοντές, αλλά δεν ξέρουμε αν ενεργοποιήθηκαν ή θα ενεργοποιηθούν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος των Εργαζομένων, συμπληρώνοντας πως κάποιοι εργαζόμενοι επιστρατεύουν αδέρφια και συζύγους για να βοηθήσουν την μεταφορά!

Να σημειωθεί πως σε μια από τις συνεδριάσεις της Επιτροπής για την μετεγκατάσταση στο νέο Νοσοκομείο, είχε παρουσιαστεί μια λίστα με ονόματα εθελοντών που θα παρείχαν εθελοντική  βοήθεια αλλά οι συμπολίτες μας αυτοί, σύμφωνα με τον κ. Τσώλα ακόμη δεν έχουν ενεργοποιηθεί. Η λίστα περιελάμβανε περίπου 200 άτομα, διαφόρων ειδικοτήτων.

«Από την πρώτη στιγμή είχαμε τονίσει πως χρειάζεται κόσμος αλλά και χρήματα. Από ότι μαθαίνω υπάρξουν κάποιες εξελίξεις σε ότι αφορά την καθαριότητα, αφού το συνεργείο θα ενισχυθεί με δύο ακόμη άτομα» σημείωσε ο κ. Τσώλας, συμπληρώνοντας πως στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, συζητήθηκε η αξιοποίηση ειδικού κονδυλίου  για την ενίσχυση του προσωπικού στον τομέα της καθαριότητας.

«Η καθαριότητα θα έπρεπε να έχει ήδη γίνει, αλλά δυστυχώς δεν υπήρχε πρόβλεψη. Έχω δεχτεί πολλά παράπονα από συναδέλφους που καθαρίζουν και τακτοποιούν! Εμείς σαν εργαζόμενοι θα βοηθήσουμε εθελοντικά, μέχρι εκεί που πρέπει! Δε θα κάνουμε ούτε τους αχθοφόρους, ούτε τις καθαρίστριες παράλληλα με τα καθήκοντά  μας στο Νοσοκομείο. Πιστεύω ότι ο χρόνος ήταν σύντομος και δεν υπήρχε η άνεση για να οργανωθούμε καλύτερα» σχολίασε επίσης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *