Κοινωνία

Οι εκδηλώσεις για την επέτειο του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου

Ανακοινώθηκαν από την Αντιπεριφερεια

Με την παρουσία των τοπικών αρχών, του λαού και της μαθητιώσας νεολαίας θα γίνουν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του ΟΧΙ. Η Αντιπεριφέρεια ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019 εορτάζεται η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 .

Σύμφωνα με το αριθμ.69207/07-10-2019 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών για τον εορτασμό της ημέρας θα γίνουν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

  • Επίσημη Πανηγυρική Δοξολογία στις 10.30π.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ..κ. Διονύσιος Δ΄, με το ιερατείο της πόλης.
    Ώρα προσέλευσης προσκεκλημένων 10:15, Ώρα προσέλευσης επισήμων 10:25.
  • Αμέσως μετά θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των πεσόντων.
  • Στο χώρο μπροστά από το Μέγαρο της ΠΕ Ζακύνθου στις 11:30π.μ. θα πραγματοποιηθεί παρέλαση των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σωμάτων Ελληνίδων οδηγών και Προσκόπων καθώς και τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων σύμφωνα με την καθιερωμένη τάξη.
  • Στις παραπάνω εκδηλώσεις καλούνται να παρευρεθούν: ΟΙ ΑΡΧΕΣ και οι ΠΟΛΙΤΕΣ σύμφωνα με την καθιερωμένη τάξη.
  • Παρακαλείται η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου να φροντίσει τα σχετικά με την Ιεροτελεστία, η Αστυνομική Δ/νση Ζακύνθου και το Λιμεναρχείο Ζακύνθου για την τάξη και ο Δήμος Ζακύνθου για την συμμετοχή της Φιλαρμονικής.
  • Ορίζεται τελετάρχης στο χώρο κατάθεσης στεφανιών ο κ. Ιωάννης Κλάδης Μόρφης Ιωάννη Αναπλ. Προϊστάμενος του τμήματος Τουρισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΠΕ Ζακύνθου, με αναπληρωτή τον κ. Κωνσταντίνο Κωστάκη, Πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου.
  • Ορίζουμε γενικό και τριήμερο σημαιοστολισμό από την 8η πρωινή ώρα της 25ης Οκτωβρίου μέχρι και την δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.
  • Φωταγώγηση των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων και των Κτιρίων της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου από το βράδυ της 27ης και 28ης Οκτωβρίου μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης της εορτής.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Γεώργιος Στασινόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *