Η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου ανακοίνωσε το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων για την επέτειο του ΟΧΙ.
Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018 εορτάζεται η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Σύμφωνα με το αριθμ.51490/25-9-2018 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών για τον εορτασμό της ημέρας θα γίνουν οι παρακάτω εκδηλώσεις:
Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018 στις 11π.μ., προσκύνημα και κατάθεση στεφανιών των μαθητών, σπουδαστών στο Ηρώο των Πεσόντων, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Ζακύνθου.
Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018 με την ανατολή ηλίου, έπαρση της Σημαίας στο ιστορικό φρούριο της Πόλης και η Φιλαρμονική θα περιέλθει τις πλατείες και τις οδούς, παιανίζοντας εθνικά θούρια και εμβατήρια, ενώ παράλληλα οι καμπάνες των εκκλησιών θα σημαίνουν χαρμόσυνα.
Στις 10.30 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό θα τελεστεί επίσημη πανηγυρική δοξολογία, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κκ. Διονύσιος Δ΄ με το Ιερατείο της πόλης. Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας θα εκφωνήσει ο κ. Σταύρος Αμπελάς Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ζακύνθου .
Μετά τη δοξολογία και στο χώρο του Ηρώου των Πεσόντων θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στην μνήμη αυτών που έπεσαν στους Εθνικούς μας Αγώνες. Θα επακολουθήσει κατάθεση στεφανιών από τις Αρχές, τους Αναπήρους Πολέμου, τις Εφεδροπολεμιστικές και τις αναγνωρισμένες Αντιστασιακές Οργανώσεις, των Οδηγών και των Προσκόπων σύμφωνα με την καθιερωμένη τάξη.
Στις 11.30 στο χώρο μπροστά από το Μέγαρο της Π.Ε. Ζακύνθου θα αρχίσει παρέλαση των Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των σωμάτων Ελληνίδων Οδηγών και Προσκόπων.
Μετά το πέρας της παρέλασης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ελευθέριος Νιοτόπουλος θα δεχθεί στο Μέγαρο της Π.Ε. Ζακύνθου, τις Αρχές και τους Πολίτες του Νομού.
Στις παραπάνω εορταστικές εκδηλώσεις καλούνται να παρευρεθούν οι ΑΡΧΕΣ και οι ΠΟΛΙΤΕΣ, κατά την καθιερωμένη τάξη.