Ζάκυνθος

Οι εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

 

Για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, θα γίνουν στο νομό μας οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Παρασκευή 22 Μαρτίου στις 11π.μ., θα γίνει προσκύνημα και κατάθεση στεφανιών των Μαθητών, Σπουδαστών στο Ηρώο των Πεσόντων και στο ανδριάντα του Εθνικού Ποιητή, Διονυσίου Σολωμού, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Ζακύνθου.

Την  Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013, με την ανατολή ηλίου θα γίνει έπαρση της σημαίας στο Ιστορικό Φρούριο της πόλης και η Φιλαρμονική θα περιέλθει τις πλατείες και τις οδούς, παιανίζοντας εθνικά θούρια και εμβατήρια, ενώ παράλληλα οι καμπάνες των εκκλησιών θα σημαίνουν χαρμόσυνα.

Στις 10.30 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό θα τελεστεί επίσημη πανηγυρική δοξολογία, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος Δ΄ με το Ιερατείο της πόλης. Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας θα εκφωνήσει ο Δ/ντής του Γυμνασίου Λιθακιάς Ν. Γαρδέλης.

Μετά τη δοξολογία, θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο μπροστά από το Ηρώο των Πεσόντων, στη μνήμη αυτών που έπεσαν στους Εθνικούς μας Αγώνες και θα γίνει η κατάθεση στεφανιών από τις Αρχές, τους Αναπήρους Πολέμου, τις Εφεδροπολεμιστικές και τις αναγνωρισμένες Αντιστασιακές Οργανώσεις, των Οδηγών και των Προσκόπων σύμφωνα με την καθιερωμένη τάξη.

Στις 11.45 στο χώρο μπροστά από το Μέγαρο της Π.Ε. Ζακύνθου θα αρχίσει παρέλαση των Αναπήρων και Θυμάτων πολέμου, των Σχολείων  της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των σωμάτων Ελληνίδων Οδηγών και Προσκόπων.

Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ζακύνθου κ. Διονύσιος Μυλωνάς θα δεχθεί στο Μέγαρο της Π.Ε. Ζακύνθου (πρώην Διοικητήριο), τις Αρχές και το Λαό του Νομού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *